Dva bisera večitih na listi najvećih talenata sveta, jedan je nosio dres oba kluba

Aleksandar Kahvić i Samed Baždar dobili veliku počast od uglednog Gardijana

  • 3
Aleksandar Kahvić Foto: Youtube/Elta HD, Instagram/aleksandarkahvic9

Dva talentovana srpska igrača nalaze se na tradicionalnoj listi Gardijana o 60 najvećih fudbalskih talenata sveta. Ove godine su čast da se nađu na listi najtalentovanijih igrača iz generacije 2004. imali Samed Baždar iz Partizana i Aleksandar Kahvić iz Crvene zvezde.

Ovo je sedmi serijal Gardijana o najvećim talentima sveta, a čast da se nađu u prethodnim izdanjima imali su Armin Đerlek, Dejan Joveljić, Ivan Ilić, Filip Stevanović, Matija Bačanin i Luka Cvetićanin, a tu se svojevremeno našao i Lazar Samardžić, koji je srpskog porekla, ali je dosad igrao samo za mlađe kategorije reprezentacije Nemačke.

Baždar je za klupski sajt poručio da je počastvovan što se našao u izboru Gardijana.

- Pre svega velika odgovornost. Lepo je kada pročitate da se vaše ime našlo među najtalentovanijim igracima čitavog sveta, ali ne igra papir već mi. Ja sam neko ko je svestan da je fudbalski put dug, mukotrpan uz svu ljubav i da se uvek čeka pravi trenutak. Takođe, svedoci smo da mnogi mladi igrači brzo izgore ako pametno ne vode svoju karijeru, te treba biti obazriv - rekao je Baždar za klupski sajt.

- Ni u jednom trenutku ne gubim vreme, već se trudim da idem u korak sa svima. Brusim formu kroz utakmice omladinske selekcije, drago mi je da sam sa reprezentacijom i čekam svoje vreme u prvom timu Partizana - zaključio je Baždar.

semed bazdar Samed Baždar; Foto: MN Press

Kada je Baždar u pitanju, Gardijan je imao samo hvalospeve na njegov račun.

- Imao je neverovatan prosek, više od jednog gola ppo meču i brzo je premešten u seniorsku ekipu, gde je debitovao u maju. Još je neizvesno da li će karijeru nastaviti kao napadač ili ofanzivni vezista, jer ima veštine za obe uloge, brzinu, ubrzanje, dribling i završnicu, ali takođe i dobar pas i viziju igre. Više voli da igra dublje u veznom redu, koristi obe noge i veoma se inteligentno kreće bez lopte. Vredan je i dobar timski igrač i dobar je u presingu. Izgleda da ovaj mladić ima sve - navodi se u opisu Sameda Baždara.

Gardijan je nahvalio i Kahvića, mladog fudbalera koji je impresionirao prošle godine kada je postigao osam golova na jednom meču.

- Za 192 centimetra visokog špica glavna karakteristika su golovi. Tačno, neki su posledica njegove fizičke nadmoći u mlađim kategorijama, ali definitivno ne želi da upadne u stereotipe. Impresionirao je posle potpisa za Crvenu zvezdu i selidbe na pozajmicu u Grafičar, pošto je postigao osam golova na debiju za kadetski tim. Nastavio je da oduševljava, čekajući šansu u seniorskoj ekipi crveno-belih - opisao je Gardijan.

Interesantno je i da je Kahvić tokom najranijih početaka karijere nosio i dres Partizana.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Titty MCboob

    8. oktobar 2021 | 01:33

    pa naravno da je Partizanova skola, ganci samo znaju da ukradu i pripisuju sebi sve, sada ce terza jos da izjavi da je on izmislio fudbal

  • ISTINA

    9. oktobar 2021 | 10:30

    Najbolja je PARTIZANOVA SKOLA ! INDOKAZANO !

  • suisse

    7. oktobar 2021 | 21:12

    Jeste

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA