≫ 

Direktor Superlige: "Prija nam kad vidimo kako Zvezda i Partizan pobeđuju u Evropi"

U Zajednici se očigledno ne slažu da je uspeh na međunarodnoj sceni zasluga samo crveno-belih, već i njihovih komšija

  • 5
Miloš Vazura, Zvezdan Terzić Foto: Milena Đorđević

Iako rukovodstvu Crvene zvezde smeta kada se izjednačavaju rezultati koje njihov klub postiže na evropskoj sceni sa Partizanovim, što je i generalni direktor Zvezdan Terzić otvoreno naglasio, čini se da to mišljenje nikako ne dele u Zajednici superligaša.

Naime, generalni direktor Superlige Aleksandar Pivić pohvalio je i Partizan za učinak u Evropi ovog leta, koji je doneo srpskom fudbalu veliki skok.

- Prija svima nama kad vidimo dva naša kluba u grupnoj fazi, pogotovo kad pobeđuju i igraju kao Zvezda i Partizan ove jeseni. Već se nazire da ćemo u sezoni 2023/24. imati dva kluba u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a pet ukupno u evrokupovima. Ako "večiti" nastave u ovom ritmu moglo bi čak da preskoče nekog od rivala i obezbede jednog direktnog učesnika u Ligi šampiona, jednog u kvalifikacijama za elitu, a jednog u plej-ofu za Ligu Evrope, što praktično omogućava da imamo čak tri tima u grupnim fazama. O ovome smo pre neku godinu mogli samo da sanjamo - ocenio je Pivić u izjavi za Arenu Sport.

Čelnik elitnog takmičenja kaže da su uspesi Zvezde i Parizana važni i za ostale klubove.

- Ne samo što nam klubovi uspesima u Evropi dižu rejting Linglong Superlige Srbije već i finansijski doprinose boljem stanju naše lige jer od UEFA solidarnosti naš Savez, a za profesionalne klubove, donose ozbiljne prihode. Zarada iz Lige šampiona je veća, iz ostala dva takmičenja je manja, ali taj prihod kasnije Savez prosleđuje Zajednici, odnosno klubovima. Od prihodovanja naših klubovi u Evropi prethodnih godina popravili smo infrastrukturu, reflektore, menjali smo travu na terenima. Imali smo mnogo benefita kao Srbija od evropskih uspeha - podsetio je Pivić.

On je izrazio i zadovoljstvo kako VAR za sada funkcioniše u Linglong Superligi, ističući da su sada primedbe na suđenje znatno manje nego prethodnih godina.

- Nema dileme da je VAR doneo red i mir u takmičenje. Potpuno je umanjio tenzije na samom terenu jer sudije sada imaju tehnologiju i mogu da dobro procene svaku spornu situaciju. Videli ste da je i na derbiju poništen gol Partizana posle pregleda VAR-a i da nije bilo ni pritužbi, ni tenzija kod igrača, trenera. Vremenom su svi stekli poverenje u sistem, u sudije, nema više saopštenja na "dnevnom nivou", a uvek će sporadično biti nekog kome neko ili nešto smeta - zaključio je Pivić.

Video: Bakljada navijača obasjala meč Zemun - OFK

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ❤️🤍Srbija 🇷🇸

    9. oktobar 2021 | 09:02

    Kontuinitet od 5 god. Za raedom Zvezda je ubedljivo najzasluznija za uspeh!Ucesce svake druge trece godine u grupnim fazama sa minimalnim brojem poena Partizana ne mogu se izravnavati Zvezdinim uspehom sto je uradila za dosadasnje vreme!Da je Partizan samo 50% imao uspeha a naravno da se jos neki klub prikljucio npr. Cula,Vosa TSC Nislije sad bi imali vec taj uspeh!Ovako Zvezda je odlicno pozicionirana u Evropskom fudbalu zaradjenim velikim brojem poena i u svakom slucaju ako nastavi ovako ima ce ogromne olaksice za buduce godine!Dok ostali klubovi tek treba da se izbore!Kao okoreli navijac Zvezde Srbiju volim najvise i navijam za uspeh svih nasih klubova u Evropi potrebno je da se jos neko prikljuci Zvezdi od ove god. I Patlidzanu…. Nadam se da cemo sledece godine imati bar 3 kluba u grupnim fazama Evropskih takmicenja a zelim i da dodju svi do kraja sa podignutim trofejom!

  • VeljaLa

    9. oktobar 2021 | 00:56

    Pivić pre svega dobar čovek i ljudina,a posle vrhunski profesionalac u svom poslu i sve ostalo…Samo napred…

  • ozbiljno takmicenje

    9. oktobar 2021 | 07:58

    i treca liga mnogo jaka

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA