Njukasl spreman za krupne rezove posle arapskih miliona, Portugalac novi trener?

Paulo Fonseka mogao bi da preuzme Svrake već do narednog vikenda

  • 0
Paulo Fonseca, Paolo Fonseka Foto: Tanjug/AP

Nakon što je konzorcijum arapskog princa Mohameda bin Salamana preuzeo većinsko vlasništvo nad Njukaslom, očekivano je da će uslediti brojne promene u samom klubu koji se trenutno nalazi u zoni ispadanja Premijer lige.

Prvi koji je na “spisku za odstrel“ je aktuelni trener Stiv Brus, koji će platiti ceh loših rezultata i teško je očekivat da će voditi ekipu na meču sa Totenhemom koja je na programu 17. oktobra. Ostrvski mediji spekulišu ko bi mogao da bude njegov naslednik.

Kako stvari stoje, sami vlasnici bi želeli da angažuju nekog proverenog i kvalitetnog, ali je problem što je većina njih trenutno zauzeta. Među željama se našao Brendan Rodžers iz Lestera, ali je teško očekivati da bi on pristao na rokadu usred sezone, baš kao i Lisice verovatno nisu voljne da popuste pred rivalom iz iste lige.

Kao mnogo verovatnija opcija iskočio je bivši trener Rome i Šahtjora, Paulo Fonseka, koji je sa klubom iz Donjecka osvojio tri duple krune, pre nego što je preuzeo Romu sa kojom je stigao do petog mesta na tabeli i polufinala Lige Evrope.

On je letos bio na korak od preuzimanja Njukaslovog narednog rivala u Premijer ligi, ali je sportski direktor Totenhema, Fabio Paratići blokirao posao i doveo Nuna Espirita Santa.

Video: Princ Mohamed je kupio dvorac Luja 14, jahtu Bila Gejtsa a sada kupuje Njukasl za 350.00.000 evra

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA