≫ 

Evo kako Srbija do kraja kvalifikacija može da obezbedi Mundijal: Postoje 2 scenarija

Konačna odluka pašće najverovatnije 14. novembra

  • 29
Fudbalska reprezentacija, Luksemburg - Srbija

Foto: Tanjug/AP

Teško izvojevana pobeda u Luksemburgu golom Dušana Vlahovića ne samo što je lansirala Srbiju na čelo grupe A ispred Portugalije (uz meč više), već je i faktički omogućila plasman u baraž našoj reprezentaciji ukoliko se ne domogne prvog mesta.

"Orlovi" bi drugo mesto u grupi mogli matematički da obezbede već u utorak uveče pobedom nad Azerbejdžanom na Marakani, ali ekipa Dragana Stojkovića Piksija se sigurno neće predati do kraja ni u borbi za prvo mesto, iako objektivno zaostaje bodovno za Portugalcima.

Dakle, dva su scenarija po kojima Srbija može do Mundijala u Kataru.

Prvi - direktno kao prvoplasirana, ukoliko pobedi Azerbejdžan i Portugaliju u preostale dve utakmice u grupi, bez obzira na ishode drugih utakmica.

Dugi - preko baraža kao drugoplasirana selekcija iz grupe A, kada će joj rivali biti neke od drugoplasiranih reprezentacija iz ostalih grupa.

Problem je, samo, što je put kroz baraž znatno teži jer će u trci učestvovati čak 12 selekcija (10 drugoplasiranih i 2 iz prošlogodišnje Lige nacija koje se nisu plasirale), a koje će se kroz tri staze (polufinale i finale) boriti za tri preostala mesta na Mundijalu u Kataru.

Konačna odluka pašće vrlo brzo, najverovatnije 14. novembra u Portugaliji.

Kristijano Ronaldo, Srbija - Portugal, Portugalija 2021

Foto: MN Press

Raspored Srbije do kraja:

 

Azerbejdžan (12. oktobar, domaćin)

Portugalija (14. novembar, gost)

Raspored Portugalije do kraja:

 

Luksemburg (12. oktobar, domaćin)

Republika Irska (11. novembar, gost)

Srbija (14. novembar, domaćin)

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Video: Projektil poslat u samo rašlje: Zemun poveo golčinom u derbiju protiv OFK Beograda

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • drugo mesto

    9. oktobar 2021 | 23:14

    te ne vodi na svetsko prvenstvo.vec u baraz gde ce morati da pobede naj verovatnije dva protivnika.

  • Delija26

    10. oktobar 2021 | 08:25

    Delimično smo tu gde jesmo,jer i od navijača kreće,pozitivna energija,ljubav prema Srbij,koju ja volim ko god da je predsednik,kao što sam i protiv bojkota u basketu,ne navijam ja za Čovića nego Zvezdu,i tako čitajući ove raznorazne komentare,a to su uglavnom zaludni građani koji ni ne znaju gde su nam stadioni u Beogradu,večiti negativci,ispred kojih obavezno(ako im neko pokaže gde je stadion)ja sednem i onda slušam ,pljuvanje,da čovek pomisli da iza tebe sedi Aleks Ferguson,a ne neki papučar,koji nikad nisu zadovoljni,koji non stop da ne kažem šta....Po meni nije loše i mislim da ćemo zveknuti Portugal,a onda će ti isti ih veličati.

  • baba smilja iz darosave

    9. oktobar 2021 | 23:29

    12 ekipa idu u baraz a mesta ima samo za 3.tako da ocekujem od piksija izjavu nismo imali srece (ili ne znanja volje zelje energije i ponosa)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA