Reprezentativci Srbije samokritični, Tadić poručuje: "Ne znam kako nije bio penal"

Pored Tadića, izjave su dali još i Gudelj, Sergej i Rajković

  • 11

Jeste reprezentacija Srbije u subotu veče odigrala najslabiji meč u kvalifikacijama za odlazak na Svetsko prvenstvo, ali ono što je najbitnije jeste to da je na kraju ostvaren trijumf protiv Luksemburga!

Najviše zahvaljujući Dušanu Vlahoviću koji je sredinom drugog poluvremena konačno uspeo da "otključa" gol domaćeg tima, mada je pitanje šta bi se dešavalo u nastavku da Orlovi u finišu prvog poluvremena nisu oštećeni za penal.

- Po meni, čist penal! Primio sam loptu, golman je istrčao, probao sam da je rolam brzinski, on je malo zakačio fudbal, ali me je udario po kolenu. Videlo se da je hteo da me spreči da nastavim igru i ne znam kako nije dosuđen penal - rekao je Dušan Tadić, igrač nad kojim je i napravljen faul:

- Nismo igrali kako bi trebalo. Mislim da je Luksemburg igrao dosta dobro, dok smo mi morali bolje. Imali smo neke šanse, imali su i oni, ipak, najbitnije je da je upisana pobeda. Sad ćemo ovo da zaboravimo, da izvučemo pouke, da pobedimo Azerbejdžan u utorak, a onda da se spremamo za Portugaliju. Hvala navijačima koji su bili na tribinama, žao mi je što nisu više uživali, ali najbitnije je da svi slavimo pobedu.

Sa Tadićem se slaže i Nemanja Gudelj.

- U ovom ciklusu naša najslabija utakmica, što se igre tiče. Možemo i moramo mi mnogo bolje, ali uspeli smo da pobedimo i moramo da budemo srećni zbog toga. Ali, što se tiče igre – mora bolje. Idemo utakmicu po utakmicu, sada je na redu Azerbejdžan, kada smo igrali na njihovom terenu dominirali smo terenom i verujem da će tako biti i u utorak u Beogradu - poručio je Gudelj, dok je Sergej Milinković-Savić dodao:

- Iskreno, mučili smo se malo. Imali smo nekoliko prilika, nismo ih iskoristili... Ali, bitno je da i u takvim utakmicama dođeš do tri boda. Značiće nam ova pobeda, samo ubuduće moramo bolje da uđemo u utakmicu od prvog minuta, da igramo kako znamo. Na kraju sam zadovoljan što smo pobedili, iako smo malo lošije igrali od onog kako znamo. Nadam se da ćemo savladati Azerbejdžan, pa onda da čekamo finale sa Portugalijom.

>>> Brazil i dalje ima maksimalan učinak u kvalifikacijama za SP, a večeras (23.00) gostuju Kolumbiji, kojoj „gori pod nogama“. Kafeterosi će dati sve za pobedu koja bi im mnogo značila, pa nas čeka ozbiljan fudbal. Kvota na keca je 4,10, na iks 3,25, a na dvojku 2,10. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Kolumbija - Brazil.

Predrag Rajković je bio srećan, jer su Orlovi konačno sačuvali mrežu.

- Nisam imao mnogo posla, mada je bilo opasnih situacija, koje je odbrana uspela da otkloni. Konačno smo sačuvali mrežu netaknutom. Cilj pred ovo okupljanje je bio šest bodova, ide nam meč kod kuće, igraćemo bolje nego u Luksemburgu, očekujem da će biti lakša utakmica za nas.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA