≫ 

Mesi dao jedan od najčudnijih golova u karijeri, i to u derbiju kvalifikacija

Argentinci dobili Urugvaj sa 3:0 * Brazil prosuo prve bodove, važan trijumf Čilea

  • 2

Trebalo je da bude derbi na papiru, s obzirom na to da su odigrali čak 196 mređusobnih mečeva, ali duel Argentine i Urugvaja ličio je na igru mačke i miša posle koje je domaći tim ubedljivo slavio u kvalifikacijama za odlazak na Svetsko prvenstvo - 3:0 (2:0)!

Ovaj susret će definitivno ostati upamćen po jednom od najčudnijih golova koje je Lionel Mesi postigao u karijeri, kada je u 38. minutu pokušao da uposli saigrača sa nekih 30-ak metara, ali je lopta odskakutala u gol Urugvajaca

Samo šest minuta kasnije, dakle u 44. minutu, Rodrigo De Pol je iskoristio asistenciju Lautara Martineza i tako praktično rešio pitanje pobednika. Zatim je napadač Intera i sam bio strelac na isteku sat vremena igre za konačnih 3:0.

Urugvaj je svoje dve najbolje šanse imao u prvih pola sata igre, i to preko Luisa Suareza koji je u 29. minutu pogodio stativu. Zatim je i Đovani Lo Selso pogodio prečku kod Argentinaca koji su mogli da napune do vrha Urugvaj da je Anhel Di Marija bio precizan u 74. i 90. minutu, ali je Muslera bio na visini zadatka.

>>> Makedonci su napravili najveću senzaciju kvalifikacija za SP pobedivši Nemačku kao gosti. Ako bi večeras (20.45) u Skoplju ponovili taj podvig bili bi na korak od obezbeđivanja baraža. Ali biće im teško - kvota na keca je čak 14, iks je 7,00, a dvojka 1,23. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Makedonija - Nemačka.

Argentinci sada imaju 22 boda i smanjili su zaostatak za Brazilom koji je odigrao 0:0 protiv Kolumbije, dok je Urugvaj na deobi trećeg mesta sa Ekvadorom. Oba tima imaju po 16 bodova, s tim što su Ekvadorci poraženi od fenjeraša Venecuele sa 2:1.

Čile je ostvario zlata vrednu pobedu nad Paragvajem zahvaljujući sjajnih tri minuta koje su odigrali u drugom poluvremenu. Najpre je Brereton u 69. pogodio prvi mrežu gostiju, da bi Isla u 72. postavio konačan rezultat.

Čielanci su se tako vratili u igru, mada i dalje solidno zaostaju na tabeli. Čak pet bodova za mestom koje vodi u baraž i šest za onim koje direktno vodi u Katar.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: Zvezdin biser izveo magiju kao Mesi, izlomio kičmu cele odbrane i dao gol

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Meeessiii Meessiiii

    11. oktobar 2021 | 07:43

    Najveći ikada.7 zlatna

  • vk

    11. oktobar 2021 | 09:14

    To je lepota gledat messi kako igra covjek to je srasno 34 godine 70 dodira lopte imao mogao je imat 3 asist majstor fudbal

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA