Nepalci besni na bivšeg selektora Hrvatske zbog proslave: "Rugao nam se, sramota!"

Igor Štimac nalazi se u žiži javnosti nakon što je na čudan način proslavio pobednički gol Indije protiv Nepala

  • 0
Igor Štimac Foto: Twitter / Printscreen / @jjsports26

I u Aziji je u toku reprezentativna pauza, a tamo se trenutno igraju mečevi Južnoazijskog prvenstva. Jedan od tih mečeva obeležio je svojevrstan "ispad" trenera Indije, Igora Štimca koji je čudnim plesom proslavio pobednički gol svoje selekcije protiv Nepala.

Gol je pao u samoj završnici meča, postigao ga je Sanil Četri, a nakon što je zatresao mrežu, Štimac je digao ruke u vazduh i počeo da pleše mašući prstima. To su Nepalci protumačili kao provokaciju na račun njihovog trenera, Abdulaha Almutairija, koji je inače i poznat po takvim proslavama.

- Štimac mi se rugao kada je to učinio. Ovo je sport, a u njemu je respekt valjda najvažniji. Ovo je stvarno sramota - rekao je Almutairi.

Naravno, nije mnogo bilo neophodno da čujemo i reakciju sa druge strane, a Štimac je to iskoristio da dodatno "pecne" trenera Nepala.

- Ne znam zašto bi moja proslava bila kriva. Mislim da mu je bolje da se brine o sebi i svojoj reprezentaciji. Rekao je da Indija ima 95 odsto šanse za pobedu u ovoj utakmici. Time je pokazao nepoštovanje svojoj reprezentaciji. Neka razmišlja o njoj, a ne o meni - rekao je Štimac.

Indija se sada nalazi na bod zaostatka za Maldivima i Nepalom. U poslednjem kolu, Indija u sredu igra upravo sa Maldivima, a Nepal sa Bangladešom. Selekcija Igora Štimca ima sedam utakmica bez poraza u nizu.

Video: Bakljada navijača obasjala meč Zemun - OFK

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA