≫ 

Novinari nasmejali i naljutili Piksija pitanjima: Sergej i Tadić pretrčali 12,5 km, Vlahović 11,5...

Selektor objasnio da je meč sa Luksemburgom bio taktički i psihološki dobro pripremljen i da je zato i dobijen

  • 7
Dragan Stojković Piksi Printskrin: Youtube/Fudbalski savez Srbije

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi održao je konferenciju za medije pred meč sa Azerbejdžanom koja je na programu u utorak od 20.45 na Marakani.

Srbija je prethodno pobedila Luksemburg sa 1:0 u gostima, a novinari su pitali selektora šta nije valjalo na toj utakmici i da li je jedan trening dovoljan za Azerbejdžan.

-  Fudbal se puno promenio i danas ga svi igraju i mogu mnogo dobro da ga igraju. Meni je utakmica u Luksemburu bila takmičarka, veoma važna i mi smo nju upravo tako i shvatili i zato smo i pobedilil. Bili smo tim koji je stvorio mislim devet šansi za gol. Na kraju pobediti 1:0, 2:0 ili 3:0, apsolutno ne menja ništa i ne može svaka šansa biti gol. Tako da, analizirali smo utakmicu i mene jako raduje pristup naših igrača, da su zaista ozbiljno shvatili, iako moram da kažem, da smo pored taktičke, tehničke, fizičke pripreme, imali i psihološku pripremu za utakmicu, jer je to bila utakmica u kojoj ne smete da napravite grešku, već je to utakmica koja mora da se dobije.

- Na toj utakmici Sergej je pretrčao 12,5 kilometara, Tadić 12,5 kilometara, Vlahović 11,5 kilometara i dva defanzivna igrača, Nastasić i Veljković po 11 kilometara. Sa te fizičke strane, trener može samo da bude zadovoljan zbog statistike i šansi koje smo napravili. I ta pobeda od 1:0 je nagrada za ovu vrstu angažovanja i profesionalnog odnosa prema reprezentaciji. Ali ljudi očekuju da na svakoj utakmici postignete po 4-5 golova, pa mnogi misle da zato stvari nisu valjale, ali sa naše strane uradili smo šta je bilo potrebno i pobedili na utakmici.

Fudbalska reprezentacija, Luksemburg - Srbija Foto: Tanjug/AP

Jedno pitanje posebno je nasmejalo Piksija - da li Vlahović i Mitrović funkcionišu dobro zajedno u napadu?

- A što ne bi funkcionisali? Ne razumem? To su naši napadači. Imamo Vlahovića, Mitrovića i Jovića. To su tri napadača, ja sam potpuno zadovoljan onim što imam. Lično mislim da se slažu, govore istim jezikom, ne verujem da ima nekih nedoumica. Bitno je da daju sve od sebe, da igraju za kolektiv, njihova igra nije zasnovana samo na individualnosti, već je to jedan timski duh i to je ono što tražimo, a oni to potvrđuju iz meča u meč.

Vlahović, Mitrović Foto: MN press

Upitan je i da li će rotirati sastav, jer šestorici igrača, uključujući i Mitrovića, Tadića i Gudelja, kojima preti suspenzija pred meč sa Portugalijom?

- Raspolažemo sa informacijama o svim tim detaljima, svesni smo ko sve ima karton, nisu samo ta trojica igrača, već još trojica. Imamo dovoljno vremena da razmislimo o timu, odlučuću o tome sutra, nikakvog presinga nema, niti nečega što mora. Treba biti pametan, inteligentan i napraviti tim koji je sposoban da meč reši u svoju korist. Znam jedno, a to je sigurno, ko god bude igrao, daće sve od sebe i biće u funkciji tima i fokusuran na ono što želimo, a to je da rešimo meč u svoju korist - rekao je Piksi.

Gol razlika bi mogla da bude presudna u slučaju da Portugalci kiksnu, selektora su novinari pitali koliko vodi računa i o tome.

- U fudbalu je sve važno, najvažnije je da odigrate dobar meč, da pokažete da ste bolji od protivnika i da zaslužite pobedu pre svega, jer je to primaran cilj. Mnogo stvari je važno u fudbalu, ne samo gol razlika, pre svega igrati dobar fudbal i pobediti.

Dragan Stojković Piksi Foto: MN Press

Na kraju je dobio i pitanje da li će se protiv Azerbejdžana zaigrati na gol više.

- A što bi bilo drugačije, ne razumem, sada kao menjamo nešto, branimo se? Igraćemo sa dovoljno napadača, koliko nam bude potrebno. Ovu utakmicu sa Azerbejdžanom svhatamo izuzetno ozbiljno, ona je važna po svim parametrima, ništa manje važnija od svih koje smo igrali. Azerbejdžan je za mene dobra ekipa koja može da kreira mnogo problema protivniku. Sve neke njihove vrline koje imaju u timu, moramo da budemo oprezni i da zaustavimo njihov kvalitet. Naravno, moramo 100 odsto da budemo fokusirani na našu igru i na ono što želimo da pokažemo na terenu.

Takođe, jedno od pitanja za selektora odnosilo se na optužbe Zvezdana Terzića na njegov račun, ali Piksi se na to samo nasmejao i odbio je da komentariše.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan

    11. oktobar 2021 | 16:12

    Realno do gola smo upali u masinu Luksemburga da su nas istrcali kao konje po livadi. Svaki igrac je istrcao u prvom poluvremenu po 6 km minimum. Da nismo dali gol do kraja bi se jurili sa njima od gola do gola celu utakmicu kao budale.

  • Sax

    11. oktobar 2021 | 16:48

    Sergej pretrčao 12,5 km??? Pa i magarac trči ali ne učestvuje u trci!!!

  • bilo bi bolje

    11. oktobar 2021 | 16:59

    da su pretrcali po 5 i da su dalu po2 gola

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA