≫ 

I Ninković upozorava Đokovića: "Ovde je opšti haos, moraće da se vakciniše ako hoće u Melburn"

I to će morati da učini do 15. oktobra, do kada bi morao da primi prvu dozu

  • 3
Novak Đoković kovid vakcina Australian Open Foto-ilustracija: Tanjug/AP, Shutterstock

Rigorozna pravila u Australiji prete da ugroze učešće Novaka Đokovića na prvom Grend slemu u sezoni. Naime, vlasti u Viktoriji donele su odluku da će samo vakcinisani teniseri i teniserke moći da učestvuju na Australijan openu, a nedavno je i premijer ove savezne države izjavio kako srpskog tenisera "neće zaštiti ni titule".

Svi teniseri koji se do sada nisu vakcinisali moraće prvu dozu da prime do 15. oktobra, a drugu najkasnije do 26. novembra kako bi im bio dozvoljen ulazak na tlo Melburna. Prema sada dostupnim informacijama, Novak nije primio cepivo protiv koronavirusa, ali nije poznato da li je to možda učinio u tajnosti.

Potvrdu da je stanje u Australiji prilično vanredno dobili smo i od Miloša Ninkovića, koji već šest godina igra za Sindej. On je u izjavi za Kurir istakao da se zemlja već dva meseca nalazi u svojevrsnom lokdaunu i tako će biti sve dok 80 odsto stanovništva ne primi dve doze vakcine.

- Mi smo već dva meseca u lok-daunu. Kad bude 80 odsto stanovništva sa primljenom duplom-dozom, onda će sve da otvore. I to samo za vakcinisane. Oni koji nisu vakcinisani, oni će tek 1. decembra moći da idu po kafićima, restoranima, tržnim centrima... Ovde je totalni i opšti haos. Toliko stvari koje nemaju nikakvog smisla. Ali, šta da radimo. Tako je, kako je - komentariše situaciju Ninković.

Miloš Ninković Foto: youtube.com

Problem je što savezne države same donose svoja pravila, pa tako situacija varira od grada do grada. Zbog toga je bilo razgovora o tome da se Australijan open premesi u grad u kojem vakcinacija ne bude obavezna.

- Najveći problem je što je u svakoj saveznoj državi na snazi drugačija odluka. Tako u Sidneju važi jedno pravilo, u Melburnu drugo, u Pertu treće, u Brizbejnu četvrto... Na primer, u Melburnu je obavezna vakcinacija, u Sidneju još nije. Opšte ludilo i pitanje je kad će tome svemu doći kraj - istakao je nekadašnji fudbaler Zvezde.

Kaže Ninković da raste nezadovoljstvo i među sportistima, pošto dobar deo njih ne želi da primi vakcinu, a ona je uslov da istrče na teren u velikoj većini takmičenja.

- Nisi obavezan da se vakcinišeš, ali ako se ne vakcinišeš ne možeš da igraš. Ne možeš da putuješ. U Melburnu svi profesionalni sportisti su obavezni da se vakcinišu, u Sidneju ta odluka nije definitivna. Opet, u Sidneju je definitivno da ako nisi vakcinisan ne možeš da putuješ, što automatski znači da ne možeš ni da igraš. Ima dosta igrača u fudbalskoj ligi, zatim u ragbiju, koji ne žele da se vakcinišu. Tako da videćemo, šta će se desiti u narednom periodu.

Ističe da ne veruje da će Novaku biti zabranjeno da uđe u Australiju, ali da mu sigurno neće biti dopušteno da uđe u Melburn, zbog pravila koja su na snazi. Ninković za Kurir kaže da verovatno neće ni on, a ni njegovi saigrači moći da igraju u ovom gradu, ako se ne vakcinišu.

- Ne verujem da će Novaku biti zabranjen ulazak u Australiju! On može da uđe i da bude u karantinu. Opet, biće mu zabranjen ulazak u Melburn, jer je njihov premijer rekao da svi profesonalni sportisti moraju da budu vakcinisani. To će biti problem. Ali, možda se to u međuvremenu promeni. Lično, trudim se da što manje gledam vesti i čitam novine, jer u poslednjih godinu i po dana pričaju i pišu samo o virusu. Već mi je muka od svega toga. Eto, mi iz Sidneja kad počne liga, ako budemo išli u Melburn na utakmicu, moraćemo da budemo vakcinisani, i to sa dve doze. Ili nećemo moći da igramo - rekao je Ninković za Kurir.

Video: Bakljada navijača obasjala meč Zemun - OFK

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Paradoks

    11. oktobar 2021 | 17:03

    Australija skoro 8 puta manje zarazenih od nas.

  • Zaza

    13. oktobar 2021 | 12:48

    Nemoj Nole,sta ce ti to zbog jednog turnira,pusti ove ,,napredne vakcinisane" tenisere da odrade sve ono sto ,,agenda 2030"trazi od njih

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA