Nejmar o najtežem momentu u karijeri: "Da me je udario malo niže, ostao bih invalid"

Brazilski reprezentativac istakao je da je plakao kao kiša kada je čuo vesti o povredi

  • 1
Nejmar Foto: Profimedia.rs / FABRIZIO BENSCH / AFP

Nema sumnje da je Nejmar trenutno jedan od najboljih fudbalera na svetu. Mnogo se priča o njegovom odnosu sa Lionelom Mesijem i Kilijanom Embapeom u Pari Sen Žermenu. Međutim, to ovoga puta nije bila tema njegovog razgovora za DAZN, već je pričao o jednom o najtežih momenata u dosadašnjem delu karijere.

Naime, reč je o udarcu koji mu je zadao Huan Kamilo Zuniga iz Kolumbije u četvrtfinalu Svetskog prvenstva. Na taj način mu je uništen san o borbi za titulu prvaka sveta, a situacija je bila toliko dramatična da nije mogao ni da ustane.

- Bio je to jedan od najgorih trenutaka moje karijere. Uništio mi je san da igram polufinale i finale Svetskog prvenstva. Kada sam povredio leđa, Marselo je pokušao da mi pomogne da ustanem, pokušao je da mi pomeri noge, ali nisam mogao ništa. Nisam imao snage da ustanem. Rekao sam: "Ne mogu, ne osećam ništa". Zatim su me odveli u ambulantu - istakao je Nejmar.

Priznao je da je počeo da plače onog momenta kada mu je lekar priznao da je imao neverovatnu sreću da ne ostane nepokretan.

- Ostala su još dva minuta do kraja, a sećam se da mi je u ambulanti na stadionu bila savijena noga i da su je lekari istegnuli. Osetio sam šok. Nisam mogao da pomerim noge i počeo sam da plačem. Odveli su me u bolnicu i pregledali me. Doktor mi je rekao: "Imam dve vesti - jednu dobru i jednu lošu, koju prvo želite?" Odgovorio sam da prvo želim lošu na šta mi je rekao: "Više nećete igrati na Svetskom prvenstvu". Dok sam plakao, upitao sam ga, a koja je onda to dobra vest? Odgovorio mi je: "Da te je udario dva centimetra dalje, ne bi više mogao da hodaš". Onda sam počeo još više da plačem, jer sam morao da napustim prvenstvo - u dahu će Nejmar.

Doduše, sam Nejmar je tada izbegao veliku blamažu Brazila u onom čuvenom polufinalu u kojem su Nemci slavili sa nestvarnih 7:1. Nejmar je takođe otkrio da će mu prvenstvo u Kataru verovatno biti poslednje u karijeri.

Video: Bakljada navijača obasjala meč Zemun - OFK

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan Jovic

    11. oktobar 2021 | 17:34

    Ti si promašio sport. Svetska klasa si samo u kukanju balerino

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA