≫ 

Ronaldo je nezaustavljiv, sa 3 gola protiv Luksemburga postavio novi rekord

Portugalac je jedini sa dvocifrenim brojem het-trikova u reprezentativnom dresu

  • 3
Kristijano Ronaldo Foto: AP/Tanjug

Sa tri gola koja je postigao u ubedljivoj pobedi protiv Luksemburga (5:0), kapiten Portugalije Kristijano Ronaldo ispisao je još jednu stranicu fudbalske istorije!

Naime, to je Ronaldu bio deseti het-trik u reprezentativnom dresu čime se osamostalio na večnoj listi kao jedini igrač koji u nacionaldnom dresu ima dvostruki broj het-trikova. Iza sebe je ostavio Šveđanina Svena Ridela i još uvek aktivnog Alija Mabhuta iz UAE sa devet.

Ronaldo je za Portugalce osam puta postigao tri gola na jednom meču i dva puta po četiri - protiv Andore i Litvanije, dok je protiv Luksemburga ostvario svoj 58. het-trik u karijeri ukupno. Tu je na drugom mestu i teško će do prvog, jer je legendarni Pele sa 92 u samom vrhu.

Ronaldo je, inače, i najbolji strelac u istroji reprezentativnog fudbala sa 115 golova na 182 meča, a mi se samo nadamo da 14. novembra ni on ni njegovi saigrači neće biti raspoloženi protiv Srbije. Podsetimo, Orlovima će u Lisabonu trebati pobeda za direktan plasman na Mundijal.

Video: Srbi su i humanu stvar izvrgli ruglu: Sprdaju se na aukciji za Ronaldovu traku!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA