≫ 

"Ovo sa Njukaslom i stvaranje Superlige je ista stvar": Klop isprozivao Premijer ligu

Nemac ima negativan stav o novim vlasnicima "Svraka"

  • 3
Jurgen Klopp, Jirgen Klop Foto: Tanjug/AP

Sa ulaskom brda novca u Njukasl Premijer liga je dobila još jednog ozbiljnog igrača, a Siti, Junajted, Čelsi i Liverpul novog velikog konkurenta za najviše pozicije u najskorijoj budućnosti. Preuzimanje "Svraka" od strane investicionog fonda iza kojeg stoji saudijski princ Muhamed Bin Salman nikoga nije ostavilo ravnodušnim, ali se i čini da su jedini zadovoljni ovim potezom samo navijači tog engleskog kluba.

Sa svih ostalih strana uglavnom dopire skepticizam i nezadovoljstvo najviše zbog kontroverzi oko moćnog Bin Salmana i njegove potvrđene umešanosti (CIA izveštaj i pokazao) u svirepo ubistvo saudijskog novinara Džamala Kašogija u Istanbulu.

Glas protiv Saudijaca digao je i menadžer Liverpula Jirgen Klop kome se ništa vezano za nove vlasnike Njukasla ne dopada. Ne dopada mu se i ćutanje lige na ulazak Saudijaca na tržište.

- Čekao sam neko saopštenje Ričarda Mastersa (šefa Premijer lige) ili nekog drugog jer očito postoji briga u vezi sa ljudskim pravima. Prvi put se preuzimanje Njukasla nije desilo - aludira Nemac na prvi neuspeli pokušaj Saudijaca da postanu gazde kluba.

Klop je napravio paralelu između pokušaja formiranja kontroverzne evropske Superlige.

- Pre nekoliko meseci imali smo veliku buru sa 12 klubova koji su hteli da naprave Super ligu... Ovo sa Njukaslom je vrlo slično tome - kaže Klop.

Video: Ko je nova upravnica Njukasla? Umalo britanska princeza, član kraljevske porodice hteo da je ženi

(Telegraf)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mane

    15. oktobar 2021 | 17:11

    A Siti, Psg, koja je razlika? Pa i liverpool, Mančester.. vlasnici milioneri Amerikanci. Čelzi? Ne razumem, jedina je razlika što Saudijci imaju najviše.

  • Mladen Milunic Paris

    15. oktobar 2021 | 16:45

    Ne lazi krivo ti je

  • Boske100

    15. oktobar 2021 | 17:00

    Boli Jurgene, boli!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA