Partizan ima bolju budućnost: Crno-beli omladinci 2 puta ranili Zvezdu u večitom derbiju

Vredan trijumf ekipe Nenada Brnovića na pomoćnom terenu Marakane

  • 22

Omladinci Partizana savladali su vršnjake iz Crvene zvezde u derbiju 9. kola Omladinske lige Srbije. Pred nekoliko stotina gledalaca na pomoćnom terenu iza južne tribine Marakane izabranici Nenada Brnovića zabeležili su trijumf od 2:0.

Strelci za crno-bele bili su Marko Milovanović u 32. i Janko Jevremović u 85. minutu.

Crveno-beli su bili bolji u većem delu meča, ali je Partizan bio taj koji je strpljivo sačekao greške pulena trenera Marka Neđića i posle dve sjajne akcije naneo premijerni poraz večitom rivalu u ovoj sezoni.

Zvezda je imala i organizovanu navijačku podršku na ovom meču, pošto su Delije sa tribina navijale svih 90 minuta, ali to nije pomoglo omladincima da ostvare dobar rezultat.

Posle nekoliko propuštenih prilika domaćina, crno-beli su prvi udarac Zvezdi zadali po isteku pola časa igre. Olako su defanzivci Zvezde dozvolili crno-belima da kombinuju oko šesnaesterca, a posle sjajnog pasa u prostor, Milovanović, koji kuca i na vrata prvog tima, rutinski je pogodio za vođstvo od 1:0.

Partizan je bio taj koji se uglavnom branio i to organizovano, jer je Nenad Brnović konstantno insistirao na defanzivi, ali su gosti izgledali zaista neprobojno jer je Zvezda izvela preko deset kornera i stvarala prilike.

Konačni mat crno-beli su zadali velikom rivalu u 85. minutu. Svi igrači Zvezde su krenuli u napad prilikom kornera, a izbijena lopta je došla pred Janka Jervremovića koji je posle sprinta od preko 50 metara, rutinski smestio loptu iza leđa golmana Zvezde za konačnih 2:0.

Cela klupa za rezerve Parizana ušla je u teren da slavi, videli smo i manje koškanje igrača dva tima, ali je meč koji sudio superligaški sudija Lazar Lukić, potom lagano priveden kraju.

Posle ove pobede omladinci Partizana imaju 25 bodova na vrhu tabele ispred Crvene zvezde koja ima 21, ali i utakmicu manje.

Video: Nemanja Nikolić razbucao odbranu Novog Pazara driblinzima, pa poslužio Tufegdžića na tacni za pobedu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ćupić

    15. oktobar 2021 | 19:41

    A kad to partizan i nije bio bolji od zvezde u mlađim kategorijama? Zar je uefa uzalud rekla da imamo najbolju školu posle ajaksove u Evropi.

  • Mirko

    15. oktobar 2021 | 19:29

    Očekivano ...

  • vas bog vam kaze

    15. oktobar 2021 | 21:04

    ,,,pogresan ste dres odabrali.mladi ste pokajte se bacite tu krpu i uzmitesveti crno beli..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA