≫ 

Ne vredi ni Ronaldo: Bledi Junajted dobio šamar od Lestera, Siti lako savladao Barnli

  • 1
Premijer liga Foto: Tanjug / AP

Nastavlja se posrnuće Mančester junajteda. Ekipa Olea Gunara Solšera danas na "King Paueru" nije imala dovoljno koncentracije, umeća, pa ni sreće da dođe do boljeg rezultata protiv raspoloženog Lestera. Iako Lisice u sezonu nisu ušle onako kako se očekivalo, danas su pokazale da pozicija na tabeli ume da zavara - 4:2 (1:1).

Bila je to utakmica u kojoj je pobedio tim koji je bio smireniji i staloženiji u ključnim momentima. Za Junajted se na terenu još jednom nije video Kristijano Ronaldo, kojeg je odbrana Lestera u potpunosti neutralisala.

Međutim, nije sve počelo tako katastrofalno za Mančester junajted. Činilo se da bi Đavoli konačno mogli da prekinu crni niz i dođu do pobede posle gola Mejsona Grinvuda, ali ih je već do poluvremena sačekao hladan tuš u vidu pogotka Jurija Tilemansa.

 

Omogućilo je to da se dodatno razvije igra u nastavku utakmice. Na treći gol čekali smo do pred kraj, odnosno do 78. minuta. Neočekivani junak Lisica bio je Čaglar Sojundžu, ali to kao da je "prodrmalo" duhove na "King Paueru".

Usledio je minut ludila. Markus Rašford je nakon perfektnog dodavanja Viktora Lindelefa izjednačio, da bi samo koji trenutak kasnije, gotovo u istom minutu Džejmi Vardi ponovo vratio prednost Lesteru.

Lisice su do kraja došle do još jednog gola nakon slobodnog udarca. Centrirao je Juri Tilemans, lopta je udarila nekoliko igrača Junajteda pre nego što je došla do Patsona Dake, koji je postavio konačnih 4:2.

Mančester sitiju je reprezentativna pauza očigledno i više nego prijala. Tim Pepa Gvardiole odigrao je još jedan perfektan meč pred svojim navijačima i bez ikakvih poteškoća stavio je "u knjige" i ekipu Barnlija. Po gol u oba poluvremena bio je dovoljan Građanima da nastave trku sa Redsima, nakon što su ovi ranije tokom dana "petardirali" Votford na gostovanju - 2:0 (1:0).

Od početka do kraja znalo se ko je gazda na "Etihadu". Mogao je Siti da dođe do prednosti već u uvodnih deset minuta preo Rijada Mareza, a potom i Fila Fodena. Nakon što oni nisu propustili svoje šanse, posao je odradio Bernardo Silva u 12. minutu koji je došao do odbitka nakon šuta Fila Fodena i "pospremio" je loptu u prazan deo mreže.

Britain Soccer Premier League Jon Super

Ređale su se potom prilike za Žoaa Kansela, Rijada Mareza, Rahima Sterlina, Bernarda Silvu... Mogao je na drugoj strani i Džoš Braunhil da poravna rezultat na 1:1, da je samo zadržao malo više strpljenja, ali pošto nije, u nastavku je došlo do potpunog potopa gostiju.

Kevin de Brujne postavio je konačan rezultat nakon što je brzo reagovao na primljenu loptu u šesnaestercu. On takve prilike po pravilu ne propušta, što nije učinio ni ovog puta i time je samo overio pobedu tima Pepa Gvardiole.

Do ludačkog preokreta u nadoknadi vremena stigla je ekipa Vulverhemptona. Verovatno niko nije očekivao da ćemo posle uspavanke u prvom poluvremenu gledati spektakl u nastavku, ali su napadači Aston Vile i Vukova rešili da se "probude" i da nam ponude pun ugođaj - 2:3 (0:0).

Opšti je utisak da Aston Vila ovo nije smela nikako da ispusti iz svojih ruku. Poveli su preko Denija Ingsa već u 48. minutu, nekih 20 minuta kasnije su preko Mekgina duplirali svoju prednost i činilo se da imaju stvar pod kontrolom.

Ali dve izmene, Bruna Laža i uvođenje Silve i Podensea očigledno su napravile razliku. Drugopomenuti je već u 80. minutu asistirao kod prvog povratničkog gola Vukova preko Saisa, da bi šest minuta kasnije Konor Koudi doneo izjednačenje gosujućem timu.

Kada se već činilo da će se utakmica završiti rezultatom 2:2, pojavio se Ruben Neveš koji je "lansirao" Vulverhempton u gornji deo tabele u 95. minutu, tik iza timova koji se bore za plasman u evropska takmičenja.

Premijer liga Foto: Tanjug / AP

Do prve pobede u sezoni stigao je Sauthempton. Sveci su konačno upisali tri boda, načekali su se na to punih osam kola, ali su večeras bili i više nego dominantni i pogotkom Armanda Broje u drugom poluvremenu došli su do trijumfa - 1:0 (0:0).

Nerešeno, bez pogodaka su na istoku Engleske odigrali Norič i Brajton. Domaći su tim bodom ostali u zoni ispadanja, dok je gostujući tim zadržao svoje mesto u samom vrhu tabele i jedini poraz do sada upisao je protiv Evertona.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: Sve Ronaldove veze i kombinacije: Počeo je sa 17, a s ovim lepoticama je uhvaćen na delu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Др

    17. oktobar 2021 | 07:15

    Један је прави Роналдо. Зуба из Бразила.Овај је обични португалски шиљокуран, што рече Горчин у једној својој колумни , пре пар година!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA