Niko ne može da zaustavi Paunov Reding, Jokanović sa Šefildom slavio posle preokreta

Pobede dvojice srpskih stručnjaka u Čempionšipu, nakon još jedne blistave partije Aleksandra Mitrovića ranije danas

  • 3
Veljko Paunović

FOTO: MN Press

Može se reći da je ova subota bila srpski dan u drugoj po kvalitetu ligi Engleske. Nakon što je Aleksandar Mitrović u ranom terminu postigao dva gola u pobedi Fulama portiv KPR-a, trijumfe su ostvarila i dvojica srpskih stručnjaka. Reding je dobio Barnsli kod kuće, a istu stvar je učinio Šefild junajted protiv Stouka.

Veljko Paunović sa Redingom grabi ka mestu koje vodi u plej-of. Nakon klimavog starta sezone, njegova ekipa je stabilizovala situaciju i u poslednjih šest utakmica osvojila je 18 bodova uz jedini poraz koji je došao pomalo neočekivano od Derbija. Danas je žrtva bio Barnsli - 1:0 (0:0).

Može se reći da je tim srpskog trenera produžio agoniju gostiju, koja traje dobra dva meseca. Poslednju i jedinu pobedu za sada Barnsli je ostvario još 14. avgusta nad Koventrijem, a danas im je presudio Džon Svift u 77. minutu na asistenciju Skota Dena.

Slaviša Jokanović

Foto: Profimedia / Simon Bellis / Zuma Press

Šefild junajted sa druge strane nije došao do pobede baš tako lagano. Naprotiv, Stouk je poveo početkom drugog poluvremena, ali su Oštrice u poslednjih deset minuta postigle dva gola i prevagnule tas na svoju stranu - 2:1 (0:0).

Prvo poluvreme nije nagoveštavalo goleadu, ali je Džejkob Braun doveo Stouk u vođstvo u 55. minutu susreta. Šefild je potom preuzeo inicijativu koja se isplatila u 80. minutu kada je na asistenciju Dejvida Mekgoldrika pogodio Lis Muse, a samo tri minuta kasnije se Mekgoldrik i sam upisao u strelce i postavio konačan rezultat.

Reding se sada nalazi na sedmom mestu na tabeli sa 19 bodova, dok je Šefild junajted na 13. mestu sa četiri boda manje. Daleko su od borbe za opstanak, a mogli bi u nastavku i opasno da se umešaju u borbu za opstanak. Naravno, Paunovićev tim mora da se nada da im liga neće oduzeti bodove zbog finansija iz prethodnih sezona.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Video: Trener Kolubare posle debakla hraro stao i poručio: Ovo sve večeras da se zaboravi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA