Stanković već gleda ka Danskoj: "Nećemo bežati, uspeli smo da odmorimo igrače"

Trener Crvene zvezde bio je zadovoljan

  • 1
Dejan Stanković Foto: Marko Jovanović

Fudbaleri Crvene zvezde pokazali su najdominantniju partiju ove sezone na gostovanju Kolubari u Lazarevcu. Tim Dejana Stankovića "spakovao" je ukupno sedam golova domaćima, koji već do poluvremena nisu mogli na prste jedne ruke da izbroje primljene pogotke.

Trener Zvezde bio je i više nego zadovoljan prikazanom partijom svojih momaka. Srećan je što je meč rešen na vreme, čime se uštedela energija za više nego važan susret protiv Midtijilanda za nekoliko dana u Danskoj.

- Izgleda mnogo dobro kada otvoriš utakmicu na vreme i za razliku od drugih utakmica ovde je svaki šut ulazio u gol, osim penala koji smo promašili. Čestitam momcima na odnosu, od prvog minuta do poluvremena stvarno dati šest golova za 45 minuta je velika stvar i odgovornost za dres koji nose.

- Uspeli smo da izrotiramo i da već na startu drugog poluvremena odmorimo momke, damo drugima šansu koji nisu imali minutažu. Čestitam malom Lazetiću na debitantskom golu, neka zapamti dobro šta znači dati gol za Zvezdu i neka to nosi kroz karijeru. Svim momcima za odnos prema igri desetka, teren je bio zaista težak. Hteli smo Aleksandru Kataiju da damo minute, ali kada smo videli kakva je situacija sa terenom nisam želeo da se upustim u rizik. Čestitke Zvezdi i idemo dalje - rekao je Stanković posle susreta.

U Danskoj će biti mnogo teže, ali Stanković ne želi da digne belu zastavicu pre dolaska na gostovanje Midtjilandu.

- Svi zajedno moramo da budemo koncentrisani, mnogo teška utakmica protiv nezgodnog protivnika, snažnog, jakog, direktnog, brzog i uigranog. Ali naravno imamo i mi naša adute, nećemo se sigurno sklanjati i bežati, što bi rekli "bežati nećemo, plena se ne odričemo". Uspeli smo da odmorimo igrače koji će igrati i biće spremni sigurno - podvukao je Stanković.

Sa druge strane, trener Kolubare, Dejan Đurđević bio je vidno nezadovoljan, ali i svestan razlike u kvalitetu dve ekipe.

- Ozbiljna razlika u kvalitetu, ovo je nije jedan, ovo su dva nivoa iznad nas. Imali smo mnogo kadrovskih problema, oni su pokazali su ono što jesu u ovom trenutku. Moji igrači su bili u šoku, očekivali smo tvrdu i tešku utakmicu, ali ne ovako težak poraz. Ovo nije naš nivo, želimo da se okrenemo onim utakmicama koje su nama važne. Očekuje nas grčevita borba za opstanak, probaćemo što pre da zaboravimo ovo danas - rekao je Đurđević.

Video: Trener Kolubare posle debakla hraro stao i poručio: Ovo sve večeras da se zaboravi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA