Lud derbi na "Rujevici": Rijeka imala 3:0, srpski fudbaler doneo bod Dinamu!

Neverovatan razvoj rezultata u jednoj od najjačih utakmica hrvatskog šampionata

  • 2
Komnen Andrić Foto: MN Press

Kakav smo spektakl imali prilike da gledamo u velikom derbiju Hrvatske. Prosto je neverovatno kako je Rijeka uspela da "protraći" velikih 3:0 sa poluvremena protiv Dinama, ali Modri su još jednom pokazali zbog čega ih ni u kakvoj situaciji ne treba otpisivati. Da stvar bude još interesantnije, veliki bodna "Rujevici" doneo im je ni manje ni više nego srpski fudbaler, Komnen Andrić - 3:3 (3:0).

Retko ko sem onih najvatrenijih navijača Dinama iz Zagreba verovao je u preokret. Rijeka je gospodarila terenom u prvom poluvremenu i već u sedmom minutu povela je preko Drmića, da bi isti igrač oko pola sata kasnije duplirao prednost domaćih.

 

Nisu se domaći zaustavili na tome, Velkovski je u 41. minutu pogodio za 3:0 i tada se činilo da će Dinamo posle Šerifa doživeti drugi najteži poraz ove sezone.

Međutim, odlučio se Damir Krznar da napravi veliku promenu na poluvremenu, koja će, ispostaviće se biti ključna za konačan ishod utakmice. Na teren su kročili Menalo, Šutalo i Komnen Andrić, inače srpski fudbaler.

Već u 58. minutu smo mogli da naslutimo da Dinamo nije došao na "Rujevicu" da se preda. Bruno Petković je realizovao penal, a sedam minuta kasnije dobio je šansu da realizuje još jedan, što je i učinio i vratio dramu u ovaj meč.

U 74. minutu je Oršić mogao da poravna, ali mu je gol poništen. A onda se za Dinamo pojavio srpski junak, Komnen Andrić. Ristovski je odlično centrirao sa strane, igrao se 82. minut, a fudbaler iz naše zemlje je udarcem glavom postavio konačnih 3:3.

Rijeka će i sa ovim bodom ostati na prvom mestu na tabeli, ali je Dinamo sa utakmicom manje na drugom mestu i ima samo jedan bod manje od današnjih rivala, što će reći da ima šansu da se vrati na samo čelo.

Video: Vošin mat u dva poteza: Vukadinović doveo Novosađane u prednost na Banovom brdu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA