≫ 

Zvezda digla Lazarevac na noge, "sevali selfiji", euforija zbog Kange i podrška za Borjana

Beograđani potvrdili moć protiv Kolubare na samom terenu, a malo izvan zelenog pravougaonika, igrači Dejana Stankovića bili su pravi magnet za publiku

  • 14
Milan Borjan

Foto: Nikola Tomić, Telegraf.rs

Fudbaleri Crvene zvezde protutnjili su kroz Lazarevac, neprijatnih 7:1 domaći će, nažalost po njih, pamtiti kao ishod prvog, istorijskog megdana sa šampionom u elitnom rangu takmičenja.

Želeli su Lazarevčani da se predstave svojoj publici u najboljem mogućem svetlu, da se pobiju sa evropskim timom, da dokažu sebi i drugima da su vredni igranja među najboljima, ali...

...to jednostavno nije bilo moguće u subotu onako kako su oni zamislili. Nije bilo moguće nikako.

Zvezda je demonstrirala moć kao nikad pre ove sezone, igrali su Viktorije sa rivalom, sa tolikom lakoćom su crveno-beli postigli šest golova u prvom poluvremenu, kao od šale, da je u nastavku svima na stadionu bilo očito da su "podigli ručnu". Kao da nisu želeli da "zapinju" istim intenzitetom protiv domaćina koji je organizaciono uradio sve da gostima ovo popodne ostane u najlepšem sećanju. Kao omiljen rođak u gostima osećali su se Beograđani danas.

O svimu već rečenom svedoče i prizori sa stadiona gde su fudbalere Zvezde navijači bukvalno saletali za "selfije", za fotografije, autograme, neki su želeli samo da dozovu svoje miljenike. Da dobiju pozdrav, osmeh. Oni najsrećniji su na kraju uspeli i da se domognu najvrednijeg crveno-belog komada opreme - dresa.

Fk Kolubara - Crvena Zvezda

Foto: Nikola Tomić

Dolazak ekipe koja na sjajan način predstavlja Srbiju u Evropi i redovno već igra velike evropske utakmice, nije ni mogla da prođe drugačije.

Osećaj da je u Lazarevcu neko važan bio je prisutan čitav dan, mnogo pre i posle utakmice.

Poslata je lepa slika sa lazarevačkog objekta gde se najjače čula dečija graja sa obe strane "sedeće" tribine. Klinci su bili van sebe od sreće kada im je sa mnogo pažnje prišao miljenik Gelor Kanga. Bilo je sjajno videti kako dečurlija doziva Gabonca, a on im osmehom uzvraća, pa onda bez trke i žurbe sa mališaniam pozira za "selfi". I tako sa svima koji su ga poželeli.

Kanga možda i ne shvata koliko je obradovao dečake i njihove roditelje. Oni to sigurno znaju.

FK Crvena zvezda

Foto: Telegraf.rs

FK Crvena zvezda

Foto: Telegraf.rs

FK Crvena zvezda

Foto: Telegraf.rs

FK Crvena zvezda

Foto: Telegraf.rs

Osim većinskog muškog sveta na tribinama je bio i zapažen broj pripadnica lepšeg pola svih generacija, i njih je uzela pod svoje fudbalska groznica i gostovanje Zvezde. Valjalo je biti viđen na tom "hepeningu".

Među njima smo primetili i neke fanatične navijačice, poput devojke čiji je apsolutni idol, daleko iznad ostalih, a što je i sama često ponavljala, Marko Gobeljić. Nije svog omiljenog igrača videla danas na terenu, Stanković nije "skidao" borbenog beka, ali je bio tu, "njoj za ljubav". Dotična devojka je kasnije primećena sa dresom u rukama...

FK Crvena zvezda, spikerka

Foto: Telegraf.rs

A malo van tribina, a opet blizu znatiželjnih očiju, "ušuškala" se i atraktivna portparolka Kolubare, devojka koja ujedno obavlja posao zvanične spikerke kluba.

U subotu je, bogami, imala pune ruke posla, posebno u prvom poluvremenu, jer je morala da se hvata za mikrofon i deklamuje imena strelaca gostiju u proseku na svakih sedam-osam minuta.

Profesionalno je odradila svoj zadatak, bez greške.

FK Crvena zvezda, spikerka

Foto: Telegraf.rs

FK Crvena zvezda, spikerka

Foto: Telegraf.rs

Delije su naravno i ovog puta pravile štimung sa svoje strane, uz uobičajeni ultras repertoar: pesme, pirotehniku i barjake, i parole, od kojih je jedna bila dirketno adresirana na golmana Milana Borjana. Navijači Zvezde su pokličima "Borjan kapiten" dali bezrezervnu podršku lideru tima.

FK Crvena zvezda

Foto: Telegraf.rs

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Geras

    16. oktobar 2021 | 22:41

    Kolubara jeste izgubila i zao nam je zbog toga... Ali dolazak zvezde je bio poseban dan za nas Lazarevcane... Prelepo popodne... Slikanje sa našim omiljenim fudbalerima....klinci zadovoljni.... Neverovatno..... Stvarno prelepo.... Hvala našem šampionu....

  • nikola

    16. oktobar 2021 | 21:43

    To je braco Srbija s ne nekadasnji jednoumni cirkus u reziji JSD tudjmanaovaca gde se titula dobijala preko udruzenog rada i Sapera 🙏🙏🙏🙏🙏🙏🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸👍👍

  • Cv

    16. oktobar 2021 | 21:32

    Cirkus liga

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA