≫ 

Na "San Siru" nije gotovo dok Milan tako ne kaže, Rosoneri preokretom do prvog mesta

Sjajno drugo poluvreme protiv Verone donelo pobedu domaćima

  • 0
Frank Kesi Foto: Tanjug - АP

Delovalo je da su u nokdaunu, da nemaju nikakve šanse da se vrate u meč, pogotovo ne nakon loše odigranog prvog poluvremena, ali su fudbaleri Milana nošeni podrškom navijača "poleteli" u nastavku utakmice do prvog mesta na tabeli posle velikog preokreta protiv Verone - 3:2 (0:2).

Opšti je utisak da je Verona mogla na ovom meču da dođe barem do jednog boda, naročito nakon igre koju je pokazala u uvodnih pola sata na "San Siru", ali je iskustvo u takvim situacijama i nešto kvalitetnija klupa pogurala Rosonere ka pobedi.

Krenulo je kao iz bajke za Veronu nakon sjajnog šuta Kaparija u sedmom minutu. Golman Tatarušanu je vrhovima prstiju uspeo da dohvati tu loptu, ali ne dovoljno da je skrene u korner. A nekih 15 minuta kasnije novi šok za sve prisutne domaće navijače - penal za Veronu, koji je lako realizovao Antonin Barak.

 

Ako je igra Milana u prvom poluvremenu bila iznenađujuća, onda je ono što smo gledali u drugom bilo još veće iznenađenje. Rosoneri kao da su zaboravili sve iz uvodnih 45 minuta, zaigrali su prepoznatljivu šampionsku igru i usledio je preokret.

Prvi gol pao je već u 59. minutu preko Olivijea Žirua, koji je nagovestio da na "San Siru" ništa nije gotovo dok sudija ne odsvira poslednji zvižduk. Rafael Leao ga je idealno pronašao za lak pogodak.

U 76. minutu je rezultat bio nerešen. Čist penal skrivili su fudbaleri Verone, odgovornost je bez oklevanja preuzeo Frenk Kesi za novu erupciju oduševljenja na "San Siru", koja doduše nije mogla da se poredi sa onim što smo videli samo koji minut kasnije.

Tada je Koraj Ganter napravio kobnu grešku nakon jednog centaršuta Milana, pružio je nogu i prevario svog golmana, pošto je lopta završila u mreži. Rosoneri su znalački potom sačuvali stečenu prednost i zaseli na čelo Serije A.

Milan će se tamo zadržati barem do sutra kada Napoli igra protiv Torina i ima šansu da se vrati na prvo mesto. Sa druge strane, Verona ostaje u donjem delu tabele na 13. mestu sa osam bodova iz isto toliko kola.

Video: Korner koban po Vojvodinu: Tošić glavom iz prekida poravnao rezultat

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA