Fudbalska bajka na Anoeti: Real Sosijedad sa igračem manje do čela tabele Primere!

Neverovatne scene u srcu Baskije

  • 1
Real Sociedad, Real Madrid Foto: Tanjug/AP

Fudbal piše bajke, a jednu takvu večeras je ispisao Real Sosijedad i zaseo na čelo španske Primere. Iako će to možda biti samo na nedelju dana, ipak je velika stvar. Uzimajući u obzir da su Atletiko, Real i Barselona gospodarili tamošnjim fudbalom godinama unazad, lepo je za promenu videti neki drugi tim na prvom mestu. Da barem na kratko poremeti taj poredak.

Večeras je za sve prisutne na "Anoeti" nekako sve ličilo na košmar iz kojeg su pravo uskočili u slatki san. Jer Real Sosijedad je puno poluvreme igrao sa igračem manje, a onda je kada su se svi najmanje nadali, u 90. minutu utakmice došli do pobede!

Majorka je hrabro držala bod, umesto da napada, branila se da zadrži bod. Međutim, nije izdržala već je Lobete u 90. minutu doveo domaće navijače u ekstazu. Dobio je jednu loptu, šutirao bez previše oklevanja, a golman Rejna je reagovao previše smušeno. Lopta mu je prošla kroz ruke i završila iza leđa - u mreži.

Munjoz je verovatno bio najsrećniji zbog pobede, jer upravo je on ostavio saigrače na cedilu tik pred poluvreme. Sada je i on u svlačionici mogao da proslavi trijumf vredan prvog mesta. Sosijedad sada ima 20 bodova, tri više od Reala i Atletika, čiji su mečevi odloženi, pa će Sosijedad moći da se pohvali da je barem nedelju dana bio prvi u Španiji. A ko zna - možda i duže od toga.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: Korner koban po Vojvodinu: Tošić glavom iz prekida poravnao rezultat

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA