≫ 

MOK protiv Mundijala na dve godine: "Ugroziće ostale sportove i zdravlje igrača"

Ideja FIFA da organizuje Svetko prvenstvo na dva ke dve godine ne nailazi na podršku

  • 2
Gianni Infantino, Đani Infantino

Foto: Tanjug/AP

Sve agresivnija kampanja i promocija odigravanja Svetkog prvenstva na svake dve godine, u režiji FIFA, nailazi na sve veći otpor, pa čak i najvećih sportskih organizacija sveta. Povodom inicijative Svetske "kuće fudbala", koju iz sveg glasa nameće njen prvi čovek Đani Infantino, oglasio se i Međunarodni olimpijski komitet, sa jasnom porukom - "ne" Mundijalu na dve godine!

Iz MOK-a su poručili da bi održavanje Svetkog prvenstva u novom vremenskom formatu ugrozilo ostale sportove, pre svega same Igre, čiji je fudbal važan deo, posebno u ženskoj konkurenciji.

U saopštenju MOK -a se kaže da će preplitanje sa drugim događajima "potkopati raznolikost i razvoj" sporta i dodaje da će više muških događaja stvoriti "izazove" za ženski fudbal.

Ranije, u oktobru, u zajedničkom saopštenju Uefa i 10 evropskih ženskih liga, već je rečeno da bi bi planovi FIFA o Svetskom prvenstvu na dve godine mogli biti "duboko štetno".

U septembru su najjače lige objavile svoje protivljenje ideji FIFA, jer bi to značilo da se Svetsko prvenstvo za žene održava istog leta kao i turnir za muškarce, onaj koji privlači najveću moguću pažnju čitavog sveta.

MOK je takođe dodao da "deli zabrinutost" drugih sportskih tela, uključujući i dobrobit igrača, navodeći da bi udvostručavanje učestalosti Svetskog prvenstva "stvorilo dodatno masovno opterećenje za fizičko i mentalno zdravlje igrača".

Svetski Olimpijski komitet je saopšti da podržava pozive na šire konsultacije sa predstavnicima sportista, dodajući da se to "očigledno nije dogodilo".

Juve se ozbiljno muči ove sezone, a večeras (20.45) čeka Romu, i sigurno je da će Žoze Murinjo učiniti sve da gurne Staru damu što dublje u ambis. Kvota na keca je 1,95, na iks 3,60, a na dvojku 4,20. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Juventus - Roma

Leverkuzen i Bajern su poravnati na prvom mestu Bundeslige, i to njihovom današnjem (15.30) okršaju daje dodatnu čar. Kvota na pobedu Leverkuzena je 4,90, iks je 4,20, a pobeda Bajerna nosi kvotu 1,70. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Leverkuzen - Bajern

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • alal vera alal vera

    17. oktobar 2021 | 17:23

    svetsko prvenstvo svake godine jedne godine elita druge godine druga liga zatim treca liga i onda cetvrta pa onda opet iz pocetka.tako da i srbija ima sanse da ucestvuje sa trecom ligom

  • Rocky

    17. oktobar 2021 | 12:26

    Izvodljivo je ali onda Uefa mora smanjiti klupske utakmice, a to ne zele zbog novca. Nista drugo do rat izmedju Fife i Uefe zbog novca.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA