≫ 

Zlatibor širi sportske kapacitete, gradi se stadion po UEFA standardima, i to nije sve

Novi sportski centar sastojaće se od stadiona, objekata fudbalskog centra, fudbalske hale i pomoćnog terena, atletskog stadiona, premijum i standard trening zone i pešačke zone sa avenijom sporta, navodi se u projektnoj dokumentaciji.

  • 4
Zlatibor jezero

Foto: Shutterstock

Zlatibor bi u narednom periodu mogao postati prestonica sportskog turizma na Balkanu,

Opština Čajetina raspisala je tender za izradu projektne dokumentacije za izgradnju velelepnog Sportskog centra u podnožju Tornika.

- Zlatibor je već godinama unazad mesto gde se za takmičenja priprema veliki broj ekipa iz različitih sportova, sada je ta brojka veća od 100. Naša sportska infrastruktura kojom trenutno raspolažemo nema dovoljno kapaciteta da odgovori na sve veću potražnju. Zato je izgradnja novog Sportskog centra bila neophodna. Gradiće se na parcelama od hotela Tornik do podnožja Tornika. Na taj način moći ćemo na Zlatiboru da primimo sve domaće i inostrane ekipe i pružimo im kvalitetne uslove za sportske pripreme i takmičenja - rekao je predsednik opštine Čajetina, Milan Stamatović.

Novi sportski centar sastojaće se od stadiona, objekata fudbalskog centra, fudbalske hale i pomoćnog terena, atletskog stadiona, premijum i standard trening zone i pešačke zone sa avenijom sporta, navodi se u projektnoj dokumentaciji.

Glavni i pomoćni stadion će biti izgrađeni u skladu sa UEFA regulativom, pa će na njima moći da se organizuju takmičarske utakmice i nacionalnih selekcija. Glavna tribina na zapadu moći će da primi 2500 ljudi, dok će istočna imati kapacitet od 750 gledalaca.

Pešačka zona će se prostirati na površini od 15.000 m² i dužini oko 1,4 km i imaće svoj muzej sporta, dečja igrališta, turistički info centar, restoran, supermarket.

Tender je otvoren do 17. novembra, a gradnja Sportskog centra na Zlatiboru trebalo bi da počne naredne godine.

Sportski centar Zlatibor

Foto: RINA

Video: Niče još jedan prelep fudbalski stadion u Srbiji: Radovi na novom stadionu u Loznici

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Moni

    17. oktobar 2021 | 11:10

    I šta ostaje od prirode...

  • .

    17. oktobar 2021 | 14:30

    "Zlatibor su uništili" "Gde je priroda".... Zlatibor ima površinu oko 1000km kvadratnih. Zlatibor je za ljubitelje prirode isti sad kao i pre 15 godina. Ko hoće u prirodu on i ode u prirodu a ne u centar, odnosno sada vec grad.

  • Baki

    17. oktobar 2021 | 13:58

    Zlatibor su uništili,a kop samo sto nisu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA