≫ 

Ukrajinac pod istragom Saveza, optužen da je slavio gol protivničke ekipe

Osumnjičeni fudbaler se brani da se posle dizanja ruku naljutio zbog primljenog gola

  • 3
Ukrajinac Printskrin: Twitter/arturpetrosyan

Ukrajinski fudbaler Vitalij Bojko našao se pod istragom ukrajinskih fudbalskih vlasti zbog toga što se radovao golu protivničke ekipe, pa je to izazvalo opravdane sumnje.

U pitanju je meč druge ukrajinske lige između Kremina Kremenčuka za koji igra pomenuti Bojko, i Uzgoroda, koji je slavio 2:0.

Sumnju nadležnih, kasnije i reakciju, je izazvala reakcija Bojka nakon drugog gola Uzgoroda, kada je sa obe ruke, stisnutih pesnica, navodno proslavio pogodak rivalskog tima. Lokalni mediji prenose da je Disciplinski komitet lige na osnovu snimka označio meč kao potencijalno namešten, mada nikakve neregularnosti nisu utvrđene u samoj igri i ponašanju aktera.

Bojko je potvrdio da je dobio poziv za saslušanje, ali da nema šta da krije jer, tvrdi, nije uradio ništa pogrešno.

- Vi ste procenili da sma se radovao golu - rekao je fudbaler Kremina listu Tribuna, pa nastavio u sovju odbranu:

- Da ste gledali čitavu utakmicu, mogli ste da vidite da sam podigao ruke i zatim se naljutio...  Nisam bio srećan zbog gola, ne. Nisam uopšte bio srećan što je Uzgorod dao gol. Kaoo uopšte neko ko putuje 20 sati na utakmicu autobusom može da se raduje golu protivničke ekipe? Gledao sam reprizu utakmice. Svi prave greške, ali je negde možda u pitanju umor. Išli smo tamo da pobedimo, morali smo tamo da uzmemo tri boda, ali fudbal je takav - jedan meč odigramo dobro, drugi loše. Ne znam ni šta je razlog tome - poručio je osumnjičeni Bojko.

Inače, klub za koji igra već je bio pod istragom zbog nameštanja utakmica u protekloj sezoni pa je i ta činjenica doprinela da se svaki sumnjiv gest i potez dovode u sumnju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Др

    17. oktobar 2021 | 12:53

    Па, прошао му тикет!

  • MMF

    17. oktobar 2021 | 12:51

    A zasto FSS ne pnkrene istragu protiv stanoje nije slavio gol u zadnjem vecitom

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA