Plaćen 87 miliona, kriv za sve golove protiv Lestera: Engleska videla najgoru verziju Megvajera

Kvalitet ekipe Junajteda je u disproporciji sa cenom na tržištu, pokazao je debakl protiv Lestera, ali i neki raniji mečevi

  • 0
hari megvajer Foto: Tanjug/Ap

Fudbaleri Mančester junajteda doživeli su pravi brodolom na gostovanju u Lesteru, potučeni su rezultatom 4:2, uprkos činjenici da je Solskjer protiv "Lisica" imao sve udarne pesenice na raspolganaju na čelu sa Kristijanom Ronaldom.

Dan posle havarije u Lesteru, pojedini engleski mediji se bave analizom poraza ističući u prvi plan role igrača koji su papreno plaćeni, a na terenu daju malo ili ne daju ništa konrektno.

Prvi na udaru našao se najskuplji defanzivac sveta Hari Megvajer, koji je prilepio sebi etiketu tragičara meča jer je kriv za gotovo sve golove na "King Pauer" stadionu. Često osporavani defanzivac, kojeg je Junajted doveo za 87 miliona evra pre dve godine upravo iz Lestera, tek što se vratio u sastav nakon pauze, a bolje da nije...

Lester je gol za 1:1 postigao nakon što je Megvajer izgubio loptu na rubu kaznenog prostora u duelu s Ihenačom, koji je onda proigrao strelca Tilemansa.

Za drugi gol Lestera zaslužan je tako što nije napravio ofsajd zamku. I dok su njegovi saigrači istrčali nakon kornera i udarca Dake, Megvajer je ostao ukopan u petercu, pa strelac Sojundžu nije bio u ofsajdu nakon obrane De Hee.

hari megvajer Foto: Tanjug/Ap

Kod trećeg gola bio je neodlučan, nije znao da li treba da izađe na Vardija na deset metara ili ne, a onda je izašao, pa se vratio, a Vardi je u međuvremenu primio loptu i postigao golčinu. U sudijskoj nadoknadi Magvajer je još nakon prekida zaboravio na Daku, koji je postavio konačnih 4:2.

- Samo mu je još nedostajao crveni karton da dobije ocjenu 1 od 10. Bio je to jedan od najlošijih nastupa ikad viđenih, ali krivac je i trener Solskjer koji je odlučio da koristi poluspremnog Megvajera. Bio je toliko loš da nije preterivanje reći da bi Junajted možda pobedio da je od starta igrao Bejli. - piše "Squawka", koja je nastup Megvajera ocenila dvojkom.

I Solskjer je shvatio da je Megvajer bio greška...

- Moja je odluka bila da Hari igra. Izgledao je spremno, trenirao je dobro, nije osećao nikakve bolove. On je za nas jako bitan igrač, kapiten, vođa... Cilj nam je bio što pre da ga vratimo u sastav. Možda je za početak trebalo da  odigra samo poluvreme.

Ne može Solsjker da bude zadovoljan ni učinkom još nekih skupovenih akvizicija, a to se pre svega misli na Džejdona Sanča o čijem doprinosu ekipi od starta sezone najbolje svedoči podatak da nije postigao nijedan gol, niti je upisao asistenciju.

Junajted je letos Sanča platio Dortmundu 73 miliona evra.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA