≫ 

Mojze Ken doneo, Ščensni sačuvao: Juventus preko Murinja i Rome do 4. vezane pobede

"Stara dama" slavila u serbiju sa 1:0

  • 0

Polako, ali sigurno Juventus je uhvatio zalet u Seriji A posle očajnog starta sezone i novom pobedom u derbiju protiv Rome od 1:0 nastavio da se penje na tabeli.

Ekipi Maksa Alegrija ovo je četvrta pobeda u nizu, a omogućio ju je Mojze Ken, napadač povratnik iz Evertona koji je sjajno reagovao na centaršut Betankura u 16. minutu.

Roma i Žoze Murinjo su rano ušli u problem jer je zbog povrede sjajni Zanilo izašao iz igre već sredinom prvog poluvremena.

Ipak, gosti su imali veliku šansu da se vrate u meč pred odlazak na odmor, ali je golman Ščensni odbranio jedanaesterac Žordanu Veretuu u 42. minutu, pa je na semaforu ostalo 1:0 za "Staru damu".

Gosti iz Rima su imali više od igre i u nastavku, ali nisu uspevali da dođu u poziciju da ugroze mrežu Juvea koji se po ko zna koji put opet sjajno branio.

Glavni sudija Orsato se dvoumio da li da dosudi "Vučici" još jedan penal u 57. minutu posle pada Pelegrinija u šesnaestercu, ali je smatrao da nema osnova, iako je pregledao snimak.

Poslednji pokušaj Rome da dođe do boda bio je udarac levog beka Matijasa Vinje u 73. minutu, ali ni on nije uspeo da ugrozi Ščensnog. Juve je do kraja rutinski "ubio" utakmicu i pokazao da se vraća u sam vrh italijanskog fudbala posle turbulentnog leta.

Romi i Murinju je ovo treći poraz na osam utakmica.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: Ronaldo prvi put u dresu Junajteda posle povratka: Vratio sam se kući, jedva čekam prvu utakmicu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA