Sudio Zvezdi i reprezentaciji 5 puta, sada će i Partizanu 3. put protiv Genta

Arbitar je u četiri godine čak tri puta sudio i Zvezdi, ako i selekciji Srbije

  • 0
Bobi Maden Foto: MN Press

UEFA je delegirala sudije koje će u četvrtak deliti pravdu na meču trećeg kola grupne faze Lige konferencija između Partizana i Genta, a koji se igra na stadionu u Humskoj od 21.00. Poverenje je dobio arbitar iz Škotske, dobro poznat ovdašnjoj fudbalskoj javnosti - Bobi Maden, jer je u bliskoj prošlosti sudio i crno-belima, ali i Crvenoj zvezdi u evropskim iskušenjima.

Madenu će pomagati sunarodnici Dejvid Rum i Alan Malvani, četvrtri sudija je takođe Škot - Donald Robertson, dok delegat Georgi Jordanov dolazi iz Bugarske.

Rekosmo već, Maden je dobro poznat najvijačima dva najveća srpska tima, jer je najpre u dva navrata delio pravdu na mečevima Partizana, uz polovičan rezultatski bilans crno-belih. Prvo protiv AZ Alkmara u grupnoj fazi Lige Evrope 2015. godine, u meču u kome je tim iz Humske slavio sa 2:1, a zatim i na početku prošle sezone, u kvalifikacijama za Ligu Evrope protiv belgijskog Šarlroa kada je tim Aleksandra Stanojevića poražen u produžecima golom Rezaija iz slobodnog udarca.

Takođe, Maden je u minule četiri godine čak tri puta sudio i na mečevima Crvene zvezde u Evropi, uz isto tako polovične rezultate. Prvi put u decembru 2017, u grupnoj fazi Lige Evrope protiv Kelna u Beogradu (1:0), zatim u jesen 2019. na gostovanju Bajernu u Minhenu (3:0), a poslednji put prošle sezone u grupnoj fazi Lige Evrope protiv Hofenhajma na stadionu Rajko Mitić (0:0).

Bio je Škot i akter reprezentativnih mečeva Srbije i to dva puta. Delio je pravdu na meču kvalifikacija za EURO protiv Ukrajine koji je završen rezultatom 2:2, a bio je glavni arbitar i u prijateljskom meču protiv Azerbejdžana 2015. kada su "orlovi" slavili sa 4:1.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA