≫ 

Mijailović: "Objavićemo koji igrač hoće da tuži Partizan, a primao je novac u kešu od drugog kluba"

Prvi čovek crno-belih ističe da je neophodna reforma ABA lige kako se ovakvi slučajevi ne bi dešavali

  • 26
Ostoja Mijailović

Foto: MN Press

Predsednik KK Partizan Ostoja Mijailović dao je intervju za Žurnal u kojem je istakao da bi otišao iz kluba da Željko Obradović nije prihvatio da se vrati u Humsku, ali se dotakao i reforme ABA lige koju smatra neophodnom, kako se u budućnosti ne bi dešavale situacije da neki klubovi igrače plaćaju u kešu, a da ti isti igrači pokrenu sudski postupak protiv njegovog kluba i zahteva isplatu zarada.

- Koliko godina već postoji ABA liga i kolika je njena popularnost, a mi danas u 21. veku dolazimo u situacije koje nisu normalne. Ono što smo nekada pričali, imati dva kluba u jednoj ligi. A sada imamo i nekoliko takvih slučajeva. A imamo i situaciju da jedan klub u ABA ligi igrače plaća u kešu - nagovestio je prvi čovek Partizana, a zatim i detaljnije opisao o čemu je reč.

- Sad ćemo mi imati sudski postupak, gde ne možemo da dokažemo da je igrač koji je jedno vreme proveo u Partizanu i sa kojim smo se vansudski dogovorili, od drugog kluba primio novac u kešu, a to znamo. I da će i od nas potraživati sredstva koja je već naplatio od tog kluba... Eto, u 21. veku se i to dešava u okviru ABA lige. Ako dođemo u situaciju, mi ćemo biti prinuđeni da obavestimo javnost da se i to dešava. Ali se nadam da će klub iz kolegijalnih razloga tom igraču reći da ne može da naplaćuje dve plate u isto vreme. To će da se desi uskoro...

Mijailović kaže da još neće izlaziti sa imenom kluba i igrača, ali da će biti primoran da to uradi ukoliko se obistine informacije o tužbi koja se priprema.

- Ekipe koje se takmiče u ABA ligi moraju da imaju garantovan minimalni budžet. Onda se ovo ne bi dešavalo. Kao što su zaštićeni igrači, menadžerske agencije i lige, tako moraju da budu zaštićeni i klbuvo. Mi ćemo taj slučaj imati i iznećemo ga u javnosti. Nećemo sada, jer se još nije desio. I zato je važno uvesti red u ABA ligu - istakao je Ostoja Mijailović.

Video: Ostoja Mijailović na promociji Željka Obradovića: Pretrpeo sam mnogo udaraca, ali se isplatilo danas

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rade

    18. oktobar 2021 | 13:41

    Dobro jutro Kolumbo, dok je Covic ukazivao i tražio reorganizaciju Aba lige, čak je i tužio, ti si sve to opstruirao a sada nista nije u redu. Nije ti ovo privatna firma pa da se ponašaš kao neznalica i kako ti hoces U sportu moraš da provedes godine da bi naucio pravila fer pleja. Dobro bi bilo i za ligu i za Partizan da si otišao iz kluba jer ti nisi za sport!

  • Sasa

    18. oktobar 2021 | 14:02

    Kmekanje pocelo, na vreme nema sta

  • Old Delija

    18. oktobar 2021 | 13:46

    Boze Koji li je to klub I Koji igrac. E limare 🤩🇷🇸

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA