FSS kandidovao Nenada Minakovića za mesto na FIFA listi međunarodnih sudija

Uz njega je prijava poslata i za Slobodana Pavlovića i Milana Šutulovića

  • 1
Nenad Minaković

Foto: MN Press

Kancelarija Fudbalskog saveza Srbije je na predlog sudijske komisije poslala u UEFA spisak kandidata za listu internacionalaca u 2022. godini. Pored starih arbitara na listi će se naći i neka nova lica - Nenad Minaković, Slobodan Palović i Milan Šutulović.

Najzvučnije ime je svakako Nenad Minaković. Novosađanin je poslednjih godina ozbiljno figurirao da dobije status internacionalca, a sa liste je "izgurao" letos izbrisanog Miloša Đorđića iz Beograda.

Pored njega FIFA znak će u narednoj godini nositi naš najbolji sudija Srđan Jovanović uz Novaka Simovića, Miloša Milanovića i Lazara Lukića. Sem prvopomenutog koji pripada sudijama prve grupe, svi ostali se nalaze u trećoj kategoriji.

Sa druge strane, "B" lista je nakon odlaska Dalibora Đurđevića i Milovana Ristića promenjena dovođenjem Pavlovića i Šutulovića. U narednoj godini, status internacionalaca će imati i pomoćnici Jovanovića - Milan Mihajlović i Uroš Stojković, a na spisku su još Nemanja Petrović iz Užica, Jovan Grujić iz Niša, Dragan Bogićević i Bojan Banović iz Beograda, Svetozar Živin iz Novog Sada i Nikola Đorović iz Kragujevca.

Lista posmatrača nije se menjala, pa će Srbiju u 2022. godini predstavljati Milorad Mažić, Zoran Petrović, Milan Karadžić, Dejan Filipović i Boško Jovanetić.

Konačan spisak arbitara za narednu godinu usvojiće UEFA na predlog nadležnih tela u domaćim federacijama početkom naredne godine.

Video: Nije bilo lako: Stanojević zadovoljan pristupom igrača protiv Trajala

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA