≫ 

Engleska zbog svojih navijača dobila udarac "po džepu", ali i zatvoren Vembli

Mogli bi se naći u još većem problemu ako se ovako nešto ponovi

  • 1
Euro 2020 finale, fudbal, fudbalska reprezentacija Italija - Engleska

Foto: Tanjug/AP

Fudbalska reprezentacija Engleske je konačno kažnjena zbog incidenata koji su se desili tokom finala Evropskog prvenstva 2021. godine, kada su navijači bez karata probili zaštitu, ušli na stadion i napravili velike nerede. Kazna je možda i blaža nego zaslužena, pošto će ova reprezentacija odigrati jednu utakmicu pred praznim tribinama, dok će Fudbalski savez te zemlje morati da plati i 100.000 evra, takođe, oni su dobili uslovnu kaznu koja bi se mogla primeniti u naredne dve godine.

Savezu se na teret stavlja nekoliko stavki, pa zbog zapravo i čudi ovako mala kazna, naime, oni se terete za lošu organizaciju, nerede oko stadiona, kao i bacanje predmeta s tribina na teren, zviždanje himne Italije, ali i uskakanje na teren po završetku meča.

Kazna Engleskoj će biti "odrađena" na utakmici protiv Albanije, te  u slučaju da se kvalifikuju na Svetsko prvenstvo u Kataru, oni neće imati s kim tu radost da podele.

Portparol Fudbalskog saveza Engleske je izjavio da su zatečeni, ali da ipak razumeju ovakvu odluku krovne fudbalske organizacije u Evropi (UEFA).

Podsetimo, Englezi su na tom meču poraženi tek nakon lošijeg izvođenja penala, kada su za njih redom promašivali Markus Rašford, Džejdon Sančo i Bukajo Saka, koji su takođe pretrpeli salu rasističkih uvreda.

Video: Delije u južnoameričkom stilu u Lazarevcu, stubovi zaštitne mreže se tresli u ritmu crveno-belih

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • baba smilja iz darosave

    18. oktobar 2021 | 18:03

    u slucaju da se kvalifikuju ne nego ce da ispadnu. igraju jos sa san marinom i albanijom i vi mislite da oni nece biti prvi u grupi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA