Stanojević hvali Markeca: "Ima veliki uticaj na ekipu, samo mu je potrebna pažnja"

Zvanični kanal Lige konferencija gostovao je na stadionu u Humskoj

  • 6

Fudbaleri Partizana vraćaju se ovog četvrtka evropskim izazovima. Posle pobede protiv Anortozisa na otvaranju, a onda i protiv Flore pred domaćim navijačima, došlo je vreme za najteži izazov - susret protiv Genta, protiv kojeg će se igrati za prvo mesto u grupi.

Dobar početak sezone, kao i sjajne igre Lazara Markovića prizvale su ljude iz UEFA u Beograd, kako bi snimili prilog o kapitenu crno-belih i treneru Aleksandru Stanojeviću.

- Znaš kako, mi smo familijarno partizanovci, od malena naučeni da volimo ovaj klub. Bilo mi je potrebno da se vratim, prvenstvenog zbog sebe. Osećao sam veliki ponos kad sam podigao dres sa svojim brojem. Kući sam, ovde su mi porodica, prijatelji, rođaci. Uvek sam voleo Partizan i uvek ću ga voleti. Za mene je on na prvom mestu - počeo je priču Markec.

Kapiten crno-belih po odlasku Vladimira Stojkovića potom se prisetio i nekih mlađih dana, kada je iz Čačka "zapucao" put prestonice kako bi potpisao za Partizan.

- Sećam se kad je trebalo da debitujem za kadete Partizana, majka nije htela da me pusti na pripreme ili neki turnir, ne sećam se tačno, zato što nisam bio dobar u školi. Onda je stigao poziv Aleksandra Stanojevića i sve je ispalo kako je ispalo. Sad sam jedan od iskusnijih u ekipi, vratio sam se iz inostranstva, naravno da osećam veliki pritisak.

Dodaje Marković da ništa ne bi bilo isto da na klupi tada nije bio Aleksandar Stanojević, koji mu je mnogo pomogao da napreduje.

- Pomogao je svim igračima, ne samo meni. Prvi on zna koliko je Partizan veliki klub, kakve su emocije, pokušava iz nas da izvuče tu energiju.

Partizan - Santa Klara Foto: Nikola Tomić

A dobre reči o svom igraču ima i sam Stanojević, koji ističe koliki je njegov značaj u svlačionici.

- Lazar zahvaljujući harizmi ima najveći uticaj na našu ekipu. Te 2011. stavio sam ga da bude starter sa 16,5 godina, postigao je desetak golova, iskočio, postao A reprezentativac, napravio dobru karijeru. Igrao je sjajno za Benfiku, doneo i njoj titulu, ostvario veliki transfer u Liverpul - podvukao je trener Partizana.

Problem za Markovića bile su česte selidbe zbog kojih nije uspevao da dođe do konstantnih igara. Od kada se vratio u Partizan, zaigrao je dosta kvalitetnije.

- Samo mu je bila potrebna pažnja nekog ko ga poznaje. A ja znam kako da od njega izvučem maksimum, kako da radim sa njim - rekao je Stanojević.

Zato Stanojević ističe važnost odnosa sa svakim pojedincem.

- Kao 13-godišnji dečak sam došao u Partizan, prošao sve selekcije, imao vrhunske trenere, naučili su me ljubavi prema ovom klubu, da je ona važnija od bilo čega takmičarskog. Jasno mi je kako klub živi, na koji način navijači žive za klub, kako razmišljamo. To iskustvo mi omogućava da s lakoćom radim posao. Moja ambicija je da posle četiri godine vratim titulu na naš stadion - zaključak je Stanojevića.

Video: Nije bilo lako: Stanojević zadovoljan pristupom igrača protiv Trajala

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA