≫ 

Van La Para dobio Zvezdu na FIFA sudu, crveno-belima pretila zabrana registrovanja igrača

Holanđanin dobio svoju drugu ratu od sporazumnog raskida ugovora

  • 24
Radživ van la Para Foto: Marko Jovanović

Jeste holandski internacionalac Radživ Van La Para još u martu 2020. godine napustio Crvenu zvezdu, nakon što je ugovor sporazumno raskinut, ali očigledno je da "njegova senka i dalje luta Marakanom" u vidu dugovanja koji su crveno-beli dužni da izmire!

Naime, dnevni list "Danas" piše da je Holanđanin u maju ove godine dobio Zvezdu na FIFA sudu i da su crveno-beli u roku od 45 dana morali da mu isplate dugovanja od 270.000 evra i pet odsto kamate. Ukoliko to nisu učinili srpski šampion bi dobio zabranu registrovanja fudbalera u domaćem i inostranom okviru tri naredna prelazna roka.

O čemu se zapravo radi?

FIFA Printskrin: FIFA

U trenutku rastanka Zvezde i Van La Pare, srpski šampion je napravio dogovor sa Holanđaninom da mu isplati 88.999,98 evra u dve rate. Prva je iznosila na 119.666,66 evra na dan 20. mart 2020, dok je druga bila 269.333,32 evra na dan 25. jula prošle godine. Igrač je prvi deo dobio u potpunosti, dok je kod drugog došlo do spora pred Međunarodnom fudbalskom federacijom.

Pomenuta federacija je 20. maja presudila u korist nekadašnjeg igrača Zvezde koja je krajem januara ove godine, posle pola godine kašnjenja, dopisom predložila Van La Pari da preostali dug isplate u šest rata - po 44.888,83 evra!

Holanđani je, piše "Danas", odbio predlog Zvezde i tužio je klub tražeći da mu se na sve to isplati još pet odto kamate. Klub je zatim pokušao da se sporazumno dogovori sa Holanđaninom, navodno su tražili i da se smanji dug zbog velikog minusa u kasi prouzrokovan pandemijom korona virusa. FIFA je to odbila, kao i pokušaj Zvezde da celi slučaj prebaci na Arbitražni sud FSS - jer pomenuti nije nadležan.

>>> Gde je kraj Šerifovim čudima? Posle pobeda nad Šahtjorom i Realom, Moldavcu večeras (21.00) gostuju Interu i opet su apsolutni autsajderi - kvota na keca je 1,20, na iks 8,00, a na dvojku čak 14! Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Inter - Šerif.

Video: Miloš Degenek na poluvremenu okidao selfije sa malim navijačima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vukodlak

    19. oktobar 2021 | 08:08

    Pa ovaj nije vredeo ni 100eur. Bravo TERZICU, ovako se ispumpavaju pare, iz fudbalske kase. 👏👏👏👏👏👏👌👌👌👌👌🐖🐖🐖🐐🐐

  • Filip

    19. oktobar 2021 | 08:21

    Isplaliti njega a onog koji ga je doveo oterati iz kluba!

  • CH

    19. oktobar 2021 | 08:12

    Terzić što krade po Srbiji,može mu se,ali ne može po EU.Sve će to narod da plati. . . . .Samo se pitam dokle bre više,dokle?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA