≫ 

Srpski trener osuđen zbog seksualnog napastvovanja, dobio ukupno 10 godina

Milutin Sredojević negirao optužbe, ali je ipak dobio osuđujuću presudu

  • 4
Milutin Mićo Sredojević

Foto: Sydney Mahlangu/BackpagePix / PA Images / Profimedia

Srpski fudbalski trener Milutin Mićo Sredojević (52), proglašen je krivim i osuđen je za seksualno napastvovanje pred sudom u Port Elizabetu u Južnoj Africi, gde ga je prijavila i tužila radnica u restoranu na Volfson stadionu, gde je radila.

Sredojević je negirao optužbe, ali je na kraju osuđen. Najpre na dve odvojene trogodišnje kazne zatvora, ali su obe preinačene na pet godina uslovno, pa srpski trener neće ići u zatvor, uz uslov da ne ponovi sličan prekršaj po članu 5 tačka 2 Zakona o seksualnim zločinima.

Sredojević je u momentu kada je prijavljen za seksualno napastvovanje bio selektor Zambije, a ovaj slučaj koštao ga je posla jer je ubrzo napustio klupu ove reprezentacije.

Međutim, nije dugo čekao na novi posao, pa je postao selektor Ugande samo 10 dana kasnije, kada je potpisao trogodišnji ugovor.

Fudbalski savez Ugande potvrdio je da je Sredojeviću zaključena presuda, ali i da će on moći da vodi reprezentaciju Ugande do kraja ugovora.

Video: Ovi ljudi su seksualni prestupnici, a jedan je zbog silovanja bio na robiji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA