Duguju boga oca, započinju rekonstrukciju stadiona od milijardu i po evra

Barselona uskoro napušta "Kamp Nou"

  • 3
FC FK Real Madrid - Barselona Barcelona

Foto: Tanjug/AP

FK Barselona će napustiti čuveni stadion "Kamp Nou", i to privremeno, zbog velikog renoviranja koje treba da usledi na ovom zdanju.

Kako je potvrdio predsednik Đoan Laporta, usled velikog projekta "Espai Barsa", kog je nedavno nazvao vitalnim za opstanak pomenutog giganta, ekipa Barselone će bar na jednu sezonu morati da igra na drugom sportskom objektu. Da li od sledeće sezone, ili od leta 2023, još nije utvrđeno.

Nije određeno ni na kom terenu će igrati, ali je najverovatnije je da će rešenje biti stadion "Johan Krojf", koji se nalazi pokraj Barsine akademije "La Masija", a na kome trenutno mečeve može da posmatra 6.000 gledalaca, zbog čega je moguće relativno lako i brzo, značajno uvećanje kapaciteta.

Barselona na sadašnjem stadionu igra od 1957. godine, a ako urodi plodom plan rukovodstva da se pozajmicom od čak milijardu i po evra renovira i slavni stadion, ali i njegova okolina (novac bi se vraćao od zarade koju bi taj kompleks donosio u godinama koje slede), ekipa će se potom vratiti na svoje uobičajeno igralište koje će biti "opasano" uvećanim tribinama.

Naime, umesto dosadašnjih 99.000 stolica, na renoviranom slavnom objektu biće postavljeno 110.000, čime će postati treći najveći stadion na svetu.

Podsetimo, ispred su samo severnokorejski "Rungrado 1. maj" u Pjongjangu (prima 114.000 gledalaca) i svetski rekorder, indijski "Narenda Modi" u Gudžaratu (132.000).

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ljubomorni

    19. oktobar 2021 | 18:17

    zbog reala

  • ТоХ

    19. oktobar 2021 | 19:24

    А онај РК из Пријепоља због 36000 не може да регистгује играче,која иронија,а ови дугују бога оца и даље троше и троше и троше

  • Putin R.S

    19. oktobar 2021 | 20:13

    Mislim da do renovacije nece ni doci.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA