Sitijeva petarda i afirmacija klinca u Brižu, Sporting pokerom osramotio Bešiktaš i pokorio Istanbul

Od samog starta se videlo da "građani" ne misle da se vrate kući bez čitavog plena, iako su mrežu domaćina načeli tek nakon pola sata igre

  • 0
Slavlje igrača Mančester sitija u Brižu

Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Mančester sitija slavili su na gostovanju Klub Briža sa 5:1 u trećem kolu grupe A Lige šampiona i tako popravili utisak u Evropi nakon poraza od PSŽ-a u prošloj rundi.

Od samog starta se videlo da "građani" ne misle da se vrate kući bez čitavog plena, iako su mrežu domaćina načeli tek nakon pola sata igre.

Fil Foden je centrirao i na suprotnoj stativi našao Žoaa Kansela koji je načeo Briž i najavio goleadu.

Dva minuta pre kraja poluvremena, Rijad Marez je iznudio jedanaesterac, a onda ga i sam izveo pogodivši donji levi ugao gola Minjolea.

Nisu prekidali napadi ni u drugom delu igre, a Kajl Voker je u 53. minutu protrčao po desnoj strani, sačekao pas Kevina De Brujnea između beka i štopera, a onda iz drugog dodira smestio loptu dijagonalom u ćošak.

Najviše osmeha viđeno u 67. minutu kada je 19-godišnji Kol Palmer pogodio za Siti. 

Mladi Palmer je dočekao dodavanje Rahima Sterlinga, a onda sa ivice kaznenog prostora, preciznim udarcem, tukao direkno u donji levi ugao.

Nije bilo razloga posle toga da tim iz Mančestera previše pritiska, a to je iskoristio Briž koji je u 81. minutu preko Vanakena uspeo da postigne počasni pogodak.

To je izgleda naljutilo gosta koji je ipak uspeo da kompletira petardu tako što je Fernandinjo angažovao Mareza koji je izbegao ofsajd, imao dovoljno vremena da se namesti u kaznenom i unutrašnjim delom leve noge poslao loptu u mrežu.

Sporting slavi Sebastijana Koatesa u Istanbulu

Foto: Tanjug/AP

Četiri gola je viđeno i u Istanbulu gde je domaćin Bešiktaš poražen sa 4:1 od strane Sportinga.

Glavnu ulogu na susretu imao je štoper Portugalaca, Sebastijan Koates, koji je u 15. minutu na asistenciju Inasija doneo prednost, a onda je osam minuta kasnije istu stvar učinio nakon što ga je poslužio Paulinjo.

Između toga, Larin je iskoristio korner Miralema Pjanića i smestio loptu glavom u mrežu, ali, kao što je rečeno, Koates je drugim golom bacio u vodu.

Da je u prvom minutu nadoknade prvog dela igre Tešeiri priznat gol za 3:2, a ne dosuđen ofsajd posle VAR-a, možda bi i meč išao drugim pravcem.

Ovako, pobeda za Sporting zacementirana je pogotkom Paulinja u 89. minutu i nada u nokaut fazu su tu.

Video: Ponovo pala odbrana Radnika u Humskoj: Partizan preko Rikarda ide na 2:0

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA