≫ 

Procurio dokument Superlige: "LŠ je dosadna, ovih 10 tačaka su budućnost fudbala"

Novi napad na UEFA od strane klubova koji i dalje održavaju plamen Superlige živim

  • 0
Superliga Evrope, fudbal, klubovi Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: Shutterstock

UEFA je uspela da dobije prvu bitku protiv evropske Superlige, ali će se rat očigledno voditi i dalje. Čelnici Superlige, koju predstavljaju glavni ljudi Real Madrida, Barselone i Juventusa, uspeli su da dobiju UEFA na španskom komercijalnom sudu, a najavljeno je da se ide i na više instance.

Superliga pokušava da pojača pritisak na UEFA pred Evropskim parlamentom i Evropskom komisijom, a u noći kada je viđen spektakl u Ligi šampiona i pregršt golova širom Evrope, procurio je dokument Superlige, doduše bez pečata i potpisa, sa naslovom "Preispitivanje budućnosti fudbala u Evropskoj uniji", u kojem je ispisano 10 ključnih tačaka.

U tekstu se navodi da je trenutna Liga šampiona takmičenje koje se nije promenilo 30 godina i da je postala kruta i dosadna. Takođe, u dokumentu se navodi i da je Superliga spremna da eliminiše koncept stalnih članova i da su čuli navijače koji ne žele sistem zatvorene lige.

- Projekat Superlige je priznanje sistema koji je slomljen. UEFA je samouspostavljena vlada fudbala u Evropskojuniji, dok je to privatna švajcarska aocijacija kojom upravlja po švajcarskom zakonu i podleže CAS-u o sportskim pitanjima.

- UEFA ima bliske veze sa nekim vlasnicima klubova koji dolaze iz država nečlanica i koji su sponzori određenih takmičenja, kao i kupci audiovizuelnih prava na turnirima UEFA, koji sede u njihovim odborima Evropskog klupskog udruženja bez ikakvog transparentnog izbornog procesa - jasna je aluzija na Nasera Al-Kelafija iz PSŽ-a.

>>> Mančester Junajted večeras (21.00) dočekuje Atalantu, i navijači očekuju iskupljenje za veoma loš niz rezultata u Premijer ligi. Kvota na keca je 1,80, iks je 3,80, dvojka 4,80, a GG3+ 1,77. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Mančester Junajted - Atalanta.

Evo i svih tačaka Superlige:

1. Superliga neće nijednim svojim aktom da ugrozi funkcionisanje domaćih takmičenja.

2. Izbačen je koncept “trajnog članstva“.

3. Superliga priznaje da je sistem loš.

4. Uloga Uefe stvara strukturalne konflikte.

5. Bliski odnosi Uefe sa određenim ljudima iz zemalja koje nisu članovi ovog tela.

6. Nedostatak fudbala vrhunskog kvaliteta.

7. Neadekvatna finansijska kontrola.

8. Nedostatak transparentnosti.

9. Evropska unija gubi kontrolu nad fudbalom.

10. Klubovi iz velikih gradova u manjim državama ne mogu da se takmiče po sadašnjem Uefinom modelu.

Video: Florentino Perez najavljuje revoluciju: Zbog Superlige ćemo skratiti trajanje utakmica!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA