Ivica navija za Partizan i Hrvatsku, napisao i knjigu o crno-belima: Neverovatna priča iz Zagreba

Pezelj je lično uručio svoje autorsko delo Željku Obradoviću tokom minulog gostovanja Partizana u Zagrebu

  • 39
Partizan, navijač Foto: Youtube / BC Partizan / Printscreen

Košarkaško gostovanje Partizana u Zagrebu protiv Cibone minulog petka, u kojem su gosti iz Beograda ostvarili prilično laku i ubedljivu pobedu "ulepšao" je jedan specijalan gost na tribinama.

U pitanju je Ivica Pezelj, hrvatski sportski novinar i autor knjige veoma zanimljivog naziva "Dok Partizan bitke bije, hrvatski se barjak vije". Za to, naravno postoji logično objašnjenje.

Naime, Pezelj je od rane mladosti počeo da navija za Partizan, što je pomalo neuobičajeno, uzimajući u obzir da je čitav život proveo živeći u Hrvatskoj. Nisu ga privukle boje Dinama, Hajduka, Rijeke, Cibone, Zadra... Naprotiv, u srcu su mu bili samo beogradski crno-beli.

- Vremena se menjaju, puno toga se dogodilo, jedino je do 1976. do danas ljubav prema Partizanu opstala i opstaće. Moj ujak Mićo iz Like bio je veliki Partizanovac, zajedno smo pratili sport i on je uticao na moje opredeljenje - počeo je priču Pezelj za klupski kanal.

Podsetio se i nekih starih vremena, kao recimo čuvenog okršaja između Partizana i Olimpije od pre 45 godina. Isto tako, redovno i paraleno prati ostale sportske sekcije beogradskih crno-belih, a neretko je gost u Beogradu.

- Najbolje se sećam prenosa Olimpija - Partizan 1976. godine, kada smo postali prvaci, to mi piše i u knjizi, po mom mišljenju smo postigli taj gol u 79. minutu, a prema nekim izvorima koje imam, nadoknada nije bila ni izblizu onakva kakva treba, već je trajala samo dva minuta i 40 sekundi.

- Fudbal i košarka ravnopravno, pratim i ostalo koliko mogu, vaterpoliste sam gledao 2011. godine kada su postali šampioni, kada sam pobedio Pro Reko - nastavlja Pezelj.

Svi navijači Partizana se sa velikom težinom sećaju meča protiv Kroacije iz 1997. godine kada je hrvatski klub naneo debakl Beograđanima i "spakovao" petardu. Ivica je tada bio na licu mesta, na radnom zadatku.

- Jako teško, radio sam za Sportske novosti, morao sam da uzmem izjave od igrača Partizana, koji nisu izlazili iz svlačionice jedan po jedan, nego svi odjednom prema autobusu, uzeo sam izjave na kraju od Krstajića, Vukievića...

Njegova knjiga naišla je na veliko interesovanje ne samo srpske, već i hrvatske javnosti. Naslov "Dok Partizan bitke bije, hrvatski se barjak vije" završio je i u rukama Željka Obradovića. U jednom delu naglašava da zdušno navija i za Fudbalsku reprezentaciju Hrvatske.

- Imao sam tu čast da gospodinu Obradoviću uručim svoju knjigu, bilo mi je zadovoljstvo. Neko je možda ostao navijač, neko simpatizer, ali ja nikada nisam podržavao nekoga drugog. Sastavni deo knjige je navijanje i za hrvatsku fudbalsku reprezentaciju, imao sam čak priliku da izveštavam sa prvenstva Francuske 1998. godine kada je osvojena bronzana medalja, to je isto prekrasno iskustvo - zaključuje Pezelj.

Video: Partizan slavio u omladinskom Večitom derbiju: Milovanović i Jevremović upucali Zvezdu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆🏀🏀🏀⚽⚽⚽

    20. oktobar 2021 | 11:03

    Наравно да постоји логично објашњење...па Ивица воли 32 загорску, он не негира њихов настанак, љубав према клубу насталом у његовом граду...вероватно је добра књига, истинита, чињенична, као и књига Лотара Матеуса...мада, можда их не би писали кад би знали колико то боли нвијаче 32 загорске😘😘👍👍👌👌👌😂😂😂

  • Laza

    20. oktobar 2021 | 11:04

    🤣🤣🤣🤣 svaki komentare je suvišan, i onda se neko pita zašto većina srba Zvezdu doživijava kao svoj klub.....

  • 32 zagorska

    20. oktobar 2021 | 11:25

    Sve je to normalno.A za koga bi mi hrvati to trebalo navijati nećemo sigurno za srboćetnićku Zvezdu. Źivija Partizan i KPJ

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA