≫ 

Stanojević odgovorio Mitru: "Hvala mu na veri, daleko je završnica Lige konferencija"

Trener Partizana tvrdi da će njegova ekipa sutra protiv Belgijanaca igrati ofanzivno

  • 2

Fudbaleri Partizana u četvrtak igraju jako važnu utakmicu u okviru trećeg kola grupne faze Lige konferencija. Posle pobeda protiv Anortozisa i Flore, sledi okršaj za prvo mesto protiv belgijskog Genta u Humskoj od 21.00 čas.

Trener Aleksandar Stanojević je na konferenciji za medije komentarisao izglede crno-belih sutra protiv Belgijanaca. Tvrdi da je zdravstvena situacija veoma dobra, da je Jović negativan, ali da će ipak propustiti sutrašnji duel.

- Imamo jednu od odlučujućih utakmica za prolaz i proleće u Evropi. Igramo protiv ekipe koja je direktan konkrent za prvu poziciju, naredne dve utakmice će mnogo odlučiti, maksimalno smo spremni i motivisani, zdravstvena situacija je dobra, svi igrači su zdravi, Jović se oporavio od korone, prvi put je trenirao, ali neće biti u konkurenciji za meč. Svi ostali su spremni, željno čekamo utakmicu - počeo je Stanojević.

Još od one pobede protiv Anderlehta, Partizan generalno nije imao dobre rezultate protiv timova koji dolaze iz Belgije. Da li je vreme da se ta serija prekine?

- Nadamo se naravno tome. Belgijanci imaju dobru ligu, dosta ulažu u fudbal, sigurno je da imaju dobru ekipu. I oni su igrali promenljivo, imali su podosta povređenih igrača, mnogi su se sada vratili, u usponu su forme, biće izuzetno teško, ali ne može dabude lako, ako ćete da čekate proleće. Nadamo se da ćemo prekinuti loš niz sa Belgijancima.

Prošle godine, kada je format kvalifikacija bio drugačiji, Partizan je igrao jedan meč protiv Šarlroe u Belgiji, koji je na kraju izgubio. Koliko je sličnosti, a koliko razlika između ova dva tima?

- Oni su uglavnom sličnih karakteristika. Snažni su, visoki su dosta, imaju dobre fizičke predispozicije, igraju sa jakim ritmom, igraju na više načina, za mene iznenađujuće, imaju toliko napadača u rosteru, šest-sedam. Dosta su ofanzivna ekipa, ne bih sada pričao o njihovim manama, nije ni profesionalno. Sigurno je da su jedna dinamična ekipa, mislim da će sutra biti dobra utakmica, jer napadaju sa dosta igrača, a i mi ćemo izaći u ofanzivnom sastavu.

Fudbaler Fulama i nekadašnji igrač crno-belih, Aleksandar Mitrović veruje da Partizan može i do završnice Lige konferencija. Šta na to kaže Stanojević?

- Ja ne razmišljam na taj način, tako da mi ne stvara pritisak. Ima ekipa iz Lige Evrope koje dolaze tu kasnije. Hvala Mitru na veri, ali daleko je to još. Da vidimo sutra da li ćemo sutra biti u grupi, teško će biti i to. Da bude proleće u Evropi, bićemo zadovoljni.

Sedmorica napadača Genta dolazi u Beograd. Među njima je i Lemajić koji bi mogao da se nađe u startnoj postavi.

- Znamo da je bio povređen, pratili smo njegove utakmice, zadovoljni su tamo. Imaju Depoatra, šest igrača preko 1.90 metara, ko zna koga će njihov trener staviti, ne znamo da li će igrati on ili Bezus ili Ođiđa Ofoe... Ima veliki izbor, verujem da ni oni ne znaju ko će početi, ne znam da li je njihov trener neku utakmicu počeo sa istim sastavom. Uglavnom, vidim da je na spisku putnika za Beograd.

Priznaje Stanojević da se konsultovao sa Ivanom Obradovićem prilikom analize ekipe Genta.

- Neke informacije smo dobili, ipak mi treneri najbolje vidimo, jer smo toliko utakmica odgledali da znamo kako funkcionišu. Pitao sam ga da potvrdim detalje, jako su trenirali, još neke detalje sam pitao, ali ostaviću to za nas. Vidite kako koji trener funkcioniše.

Aleksandar Stanojević Foto: MN Press

Neko ko igra odlično u poslednje vreme je Lazar Marković, koji je dobio i kapitensku traku. Stanojević kaže da će i on imati nezgodan posao sutra, ali da je pažnja usmerena na timsku igru.

- Momci su fokusirani da naprave rezultat. Napravljeni smo tako da nemamo neki drugi način razmišljanja, igramo za klub, za navijače, da li je neko bio ranije tu, to nije bitno... Imaju brze igrače, imaće težak posao, imaju izuzetne štopere, beka od 6.000.000 evra. Izazov za nas da vidimo gde smo dobri, a gde nismo. Motivacija nam je da prezimimo. Ne razmišljamo ni u kakvom drugom pravcu.

Gent je ekipa koja voli da igra sa tri štopera i dva špica, što je formacija kojoj je potrebno prilagoditi se. Ali Partizan igra pred svojom publikom i očekivano je da bude taj koji nameće ritam?

- Pravo pitanje, oni igraju specifično, igraju sa dva napadača i jednim iza. Znate šta, igramo kod kuće, mi ćemo pokušati da se nametnemo, imamo naš stil igre i želećemo da anuliramo njihove bekove i igrače po centrali. Znamo svi koje su mane tog sistema, želećemo kroz naše vrline to da iskoristimo. Imamo spremnu i B varijantu, ako budemo imali nekih velikih problema.

Trener Partizana potvrdio je da već zna ko će istrčati na teren sutra od 21.00 čas.

- Danas ću saopštati tim svojim igračima, ne bih sada pričao, ali eto, igraćemo ofanzivnije, imamo u pet sati trening, radićemo analizu protivnika. Naravno da znam sastav - zaključak je Stanojevića.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA