Popović pred Gent: "Možemo opet da sačuvamo mrežu, Stojković mi nekada daje savete"

Golman Partizana sutra će biti na velikim iskušenjima protiv Belgijanaca

  • 1
Aleksandar Popović Foto: Telegraf.rs

Za Partizan je sutra svojevrstan Dan D kada je reč o borbi za prvo mesto u grupi Lige konferencija i direktan plasman u osminu finala ovog takmičenja. Pobeda bi umnogome približila crno-bele ovom cilju, pa će uz podršku navijača, klub iz Humske pokušati da ostvari taj cilj (21.00 čas, Arena Sport 1).

Golman Partizana, Aleksandar Popović svestan je težine duela sa Gentom i to ne samo ovog koji čeka crno-bele u Beogradu, već i onog kroz nekoliko sedmica u Belgiji.

- Mislim da su naredne dve utakmice prava borba za prvo mesto, i Gent i mi smo pokazali da smo dve najkvalitetnije ekipe u grupi. Imamo šansu da pobedimo i dođemo na čelo - počeo je obraćanje Popović.

Pravo je pitanje kako se fudbaleri Partizana uopšte pripremaju za jedan ovako važan okršaj.

- Imaju veliki izbor napadača, ali ne mogu svi da igraju, skautiramo svakog i dobijamo informacije od trenera i stručnog štaba, pripremamo se kao za svaku drugu utakmicu. Želećemo da nametnemo naš stil. Videćemo u kom smeru bude išla utakmica.

Partizan u uvodna dva kola Lige konferencija nije primio gol. Može li to da se ponovi sutra protiv ofanzivne ekipe Genta?

- Mislim da može, ceo tim igra zajedno, igra defanzivno, bori se... To je jedan od naših velikih kvaliteta, mislim da možemo to da uradimo i sutra.

Aleksandar Popović Foto: Marko Jovanović

Kakav golman se nalazi preko puta? Reč je o turskom reprezentativcu, Sinanu Bolatu.

- Sigurno da poseduje kvalitet, nije slučajno tamo, jaka je to liga. On ima priliku da se istakne, reprezentativac je i to nije slučajno.

A koliko je dolazak Milana Lukača nadomestio odlazak Vladimira Stojkovića?

- Sigurno da nije 100% nadomestio sve Lukač, jer je Stojke tu bio više godina, ali dobili smo bar nešto. Pošalje mi (Stojković, prim. aut) uglavnom poruke posle utakmice, savete, čuli smo se par puta od kako je otišao.

Nekako deluje da napred nema problema, kada je tu Rikardo koji se nalazi u neverovatnoj seriji.

- Sigurno da smo srećni što ga imamo, postigao je dosta golova, dosta nam znači. Cela ekipa treba da igra odbranu i napad. To je jedini način da nastavimo sa dobrim rezultatima - zaključak je Popovića.

Video: Nije bilo lako: Stanojević zadovoljan pristupom igrača protiv Trajala

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srle

    20. oktobar 2021 | 15:16

    Ti ne znaš da ispucaš loptu uporno sve u aut ili protivniku imaš li ti nekog trenera..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA