≫ 

Stankoviću zasmetalo pitanje o Partizanu: "Je 'l ovo konferencija Zvezde ili čega"?

Trener Zvezde odgovarao na pitanja novinara pred gostovanje Mitjilandu u Danskoj, a jedno mu se nije dopalo

  • 32
Dejan Stanković Printskrin: Youtube/Crvena zvezda

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković održao je konferenciju za novinare povodom gostovanja u Danskoj, gde crveno-beli u četvrtak od 18.45 igraju protiv Mitijalnda u 3. kolu grupe F Lige Evrope.

Stanković je otkrio da se Zvezda susreće sa žestokim kadrovskim problemima i da put Danske neće krenuti Aleksandar Katai, Milan Pavkov, Rišairo Živković i Veljko Nikolić, a da Loi Dioni ima samo jedan odrađen trening, ali će ipak biti među putnicima.

Stanković ističe da je Zvezda iskusnija ekipa od rivala i po godinama i po igranju u Evropi, a da će svakako igrači koji su mu na raspolaganju dati sve od sebe da se iz Danske vrate sa pozitivnim rezultatom.

- S obzirom na godine, dosta smo iskusniji i stariji od ekipe iz Danske i po proseku godina. Naši igrači imaju dosta utakmica ovakvog tipa. Opet se susrećemo sa ozbiljnim kadrovskim problemima, jer smo bez Pavkova, Kataija, Živkovića, Dioni ima samo jedan trening i putovaće... I ti momci koji izađu na teren, rekao sam da nećemo tražiti izgovore, ali i ti momci imaju iskustva u takmičarskim utakmicama.

- Opet jedna utakmica na gostovanju, otvorili smo dobro grupnu fazu, nema razloga da ne nastavimo tako. Biće teška utakmica, oni su jedna brza, mlada ekipa, organizovani su dobro i kao klub uz rad sa mladim igračima. Biće zahtevna utakmica, ali iskustvo je na našoj strani.

Pojasnio je Stanković i da se Katai sporije oporavlja od korona virusa.

Aleksandar Katai Foto: Marko Jovanović

- Svi znamo da je imao koronu, ne oporavljaju se svi isto od korone. Kad je neko sto odsto spreman za fizički napor posle korone? Samim tim što nam je zdravlje igrača na prvom mestu, dosta analiza i kontrola radimo, on trenutno ne može da odgovori sto odsto zahtevima zbog oporavka od korone. Ne želimo da rizikujemo ni najmanje, on će ostati u Beogradu sa Živkovićem i on ima sličan problem, brzo se zamara, pokušavamo postepeno da ih vratimo da budu potpuno spremni. Ne želimo da rizikujemo. Uz njih će ostati i Velja Nikolić, koji je dobio jak udarac. Dioni će ići, ali ponavljam, ima samo jedan trening.

Kontrola skoka i nametanje ritma ključni

Fk Kolubara - Crvena Zvezda Foto: Nikola Tomić

- Gledaćemo da imamo kontrolu, koliko ćemo uspeti, ne znamo. Učinićemo sve da sprečimo njihove tranzicije, radili smo na prekidima, opasni su i kod auta, svaki aut im je kao korner, dolaze sa 5-6 na skok, imaju zanimljive i kornere, biće 10-12 igrača u petercu kod kornera.

Novinari su pitali da li je zbog kadrovskih problema prilika za Marka Lazetića u Danskoj.

- Polako, korak po korak, ne treba trčati pred rudu. Ako bude prilike, sigurno da će dobiti šansu, ne treba od toga praviti spektakl. On ima prirodan put, postigao je prvenac, sada samo treba da radi na sebi, da bude nogama na zemlji, pred njim je svetla budućnost. Videćemo još kako ćemo napred. Izvući ću 1001 odsto od ovoga što imam. Žalimo što nemamo sve na raspolaganju, već dva meseca na ovakav ritam nam neko nedostaje, imali smo 15 igrača jednom na treningu. Gledamo da izvučemo maksimum od svakog igrača. Dobro smo pripremili utakmicu, na nama je da vidimo kako će to da izgleda.

Fk Kolubara - Crvena Zvezda Marko Lazetić; Foto: Nikola Tomić

Stanković smatra da pobeda ne rešava pitanje prolaska dalje.

- Ne rešava jer opet ima tu da se igra, mi znamo šta nam je cilj, da prezimimo u Evropi. Za sada sve zavisi od nas, ne zavisimo od drugoga, naš cilj je da se vratimo sa pozitivnim rezultatom iz Danske. Dosta je teško kada spremaš nešto, pa se nešto desi, pa spremaš drugo. Takav je posao. Bude ti krivo, radiš na jednom, dođeš do drugog, praviš zaključke na trećem.

- Nećemo pratiti livescore dok zavisi samo od nas. Ako ne, onda ćemo početi da pratimo i rezultat druge utakmice u grupi.

Mitjiland je takođe oslabljen, zbog suspenzije zbog crvenog kartona, kao i zbog povrede najboljeg napadača.

Žunior Brumado Žunior Brumado; Printskrin: Youtube/FC Midtjylland

- Da, to ćemo videti kada dođemo. Imaju jedan crveni karton. Nemamo još sigurnost da li će Brumado igrati, mi se spremamo kao da će igrati.

Nakon pitanja da li će Ben igrati kao lažna devetka, trener Zvezde je i nagovestio ko bi mogao da počne u samom špicu.

- Zašto lažna devetka?

Novinari su konstatovali da je Zvezda još od kvalifikacija faktički u nekoliko mečeva potpuno menjala i stil igre i sastav, a rezultati su i dalje dobri, što je Stanković shvatio kao kompliment.

El Fardu Ben Foto: Marko Jovanović

- Meni je to pohvala momcima, ako nije ista Zvezda, a pravimo rezultat. Zadovoljni smo ako je tako. Svi momci ako dobiju šansu imaju snage, volje i želje. Za sada to ide tako, za sada te utakmice idu tako, želimo da se pitamo na utakmici koliko nam protivnik dozvoli, ali želimo da nametnemo jak pritisak, visok pritisak i da kada bude 50-50 to prevagne u našu korist.

Nije hteo da se vraća na poređenje o kvalifikacijama i mečevima u grupi.

- Davno su već bile kvalifikacije, to je meni već istorijsko, to nema veze s vezom sa grupnom fazom, igraš utakmice koje ti život znače na leto kada se svi kupaju, to za mene nije normalno, ali to je već istorija.

Ističe Stanković da meč u Lazarevcu i efikasna pobeda sa sedam postignutih golova ne može da se poredi.

- Sastav je bio sasvim dobar, odnos prema igri fenomenalan po teškom terenu. Kada tako uđeš u meč budeš i nagrađen. Ali ima ogromna razlika između utakmice u Lazarevcu i Danskoj.

Na kraju je upitan da konkretnije nešto kaže o efikasnoj pobedi nad Kolubarom, uz podatak da i večiti rival Partizan pobeđuje ubedljivo u Superligi.

- Je l' ovo konferencija Zvezde ili čega? Pa što da pričamo o nekom drugom kada nema potrebe da se upoređujemo sa bilo kim. Bilo je utakmica kada je trebalo da damo mnogo golova, pa smo dali jedan ili nijedan. Namestilo se tako da nam se vratilo za neke promašaje.

Video: Pobednički tompus Terzića u Lazarevcu, zvezdin direktor s užitkom pratio crveno-bele

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bahatost na delo

    20. oktobar 2021 | 13:59

    Prepotenko ,tipicno za njega.

  • S

    20. oktobar 2021 | 14:04

    Samoprozvani mister

  • miladin

    20. oktobar 2021 | 13:55

    Deki u pravu si ko ga briga za yu komuniste.Mi smo Srbi bili i ostali.Srecno moji Srbi i Danskoj🇷🇸🙏❤️

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA