≫ 

Koja li je budala ovo smislila? Mundijal na svake 2 godine, samo bez istih selekcija

Đani Infantino i FIFA ne prestaju da šokiraju javnost predlozima

  • 10
Svetski ekonomski forum Foto: Tanjug/AP

Već nekoliko dana Đani Infantino i FIFA su u žestokom presingu sa namerom da savezima širom sveta "proture" ideju Svetskog prvenstva na svake dve godine od 2026. umesto na četiri kao što je bio slučaj do sada.

Ukoliko predlog prođe, možemo komotno da zaboravimo ne samo na fudbal kao takmičarski sport, već i na format takmičenja na Mundijalu, pošto prvi čovek FIFA i saradnici koje predvodi Arsen Venger, šef za razvoj fudbala, spremaju šokantan predlog - da jedna reprezentacija ne može da igra vezano na dva svetska prvenstva.

Iza predloga, navodno, stoji Tijago Kraveiro, generalni sekretar Fudbalskog saveza Portugalije, koji se zalaže da FIFA ne dozvoli timovima da učestvuju na dva vezana Mundijala ukoliko počne era svetskih prvenstava na svake dve godine.

- Podržavam Tijagovu ideju, jer nam treba više učesnika i možda je rešenje za to da imamo dva Svetska prvenstva, ali bez istih ekipa koje učestvuju na njima. Ne znam, to je nešto što će naše tehničke komisije proučiti, ali sigurno je nešto na šta treba obratiti pažnju - rekao je Infantino.

Ideja čelnika FIFA sa uvođenjem Mundijala na svake dve godine ima za cilj da privuče mlađe navijače u budućnosti, ali se pojedine članice UEFA već protive pa su poručile da su spremne i da napuste FIFA ako predlog prođe.

Nema šta, fudbalski svet se polako, ali sigurno, ponovo cepa...

Video: Terzić: Ne znam zašto je Kosovo u FIFA i UEFA kada ne poštuju odluke

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • baba smilja iz darosave

    20. oktobar 2021 | 18:43

    fudbal se igrao nedeljom i sredom.sada se preteruje skoro svaki dan ima neka utakmica.docice do prezasicenja.mnoge utakmice u ligi sampiona su dosadne za gledanje.

  • Mihailović

    20. oktobar 2021 | 18:43

    Veću glupost nisam čuo,nemogu verovati, zašto onda postoji takmičenje i borba u sportu da budeš šta bolji, da pobediš... Hoće neko da sve obesmisli u životu, da ništa više nije vredno u životu...

  • sansa za srbiju

    20. oktobar 2021 | 18:46

    mundijal za drugu i trecu ligu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA