Lester osvojio Moskvu: Veličanstveni Daka dao četiri gola i sa 0:2 poveo "lisice" u pobedu protiv Spartaka!

Kakva predstava momka iz Zambije

  • 0

Fudbaleri Lestera tek u trećem kolu grupe C Lige Evrope uspeli su da dođu do pobede, i to kakve - "lisice" su savladale Spartak u Moskvi nakon preokreta i čak četiri gola Patsona Dake sa 4:3.

Spartak je dobro otvorio utakmicu, postigao je pogodak već u 11. minutu. Posle duge carine lopte na levom rogu kaznenog prostora i dva pokušaja da se šutira, Bakaev je dodao loptu do Aleksandra Soboleva koji je udarcem probio bedem, a lopta je iz odbitka završila u donji levi ugao.

Greška kompletne odborane je kumovala udvostručenju prednosti Moskovljana u 44. minutu. Pogrešio je prvo Sojunču koji je izgubio loptu na desnoj strani, a Mozes je pronašao Larsona u srcu šesnaesterca koji nije imao problema da loptu smesti u gol nakon što je Amarti uklizao u prazno.

Mračnih 45 minuta za goste iz Engleske popravljeno je veličanstvenom od toga momenta, ili bolje reći, fantastičnom rolom Dake koji je golove ređao kao na traci.

U poslednjem minutu prvog poluvremena, brzi ofanzivac je izbegao ofsajd, iskoristio pas Ihenača i smanjio na 2:1.

Već u 48. minutu je sačekao da se Ihenačo snađe na levom boku, a napadač je fintom tela izbacio čuvara i poslužio Daku kao na tacni za egal.

Preko iste strane je tekao napad i za totalni preokret, pa je u 54. minutu Tilemans probacio loptu između beka i štopera i izbacio Zambijca koji je lucidno reagovao i gađao kontra ugao za het-trik.

Zaključni udarac stigao je 11 minuta pre kraja susreta - Sumare je nosio loptu 30 metara, angažovao Madisona koji je nastavio kontru i dao pas za Daku koji je ponovo bio neumoljiv.

Sobolev je u 86. minutu dao šansu domaćinu da bi mogao do boda, ali Lester je odneo čitav plen iz Moskve.

Sada, uz meč više, Lester je na drugoj poziciji grupe iza Legije koja ima i dva boda više, dok je Spartak ostao na tri boda, a Napoli ima samo jedan remi iz dva susreta.

Video: Brzopotezno vođstvo Proletera: Kojić glavom prebacio golmana TSC-a na Karađorđu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA