≫ 

Zvezdin tim za Mitjiland: Falko mora jer nema ko drugi, Dekijeva dilema - Krstičić ili Srnić

Stanković će imati skraćen "roster" za Dance zbog odsustva Kataija, Pavkova, Rišaira...

  • 12
FK Crvena zvezda, sastav, Dejan Stankovic Ilustracija: Nikola Jovanović, Foto: MN Press

Posle "šestice" u prva dva kola Lige Evrope, pa još jedne domaće "sedmice", fudbaleri Zvezde sa prepumpanim optimizmom kreću put Danske, gde love još jedan dobar rezultat da kompletiraju sjajnu nisku rezultata na oba fronta.

Trener šampiona Dejan Stanković za ovaj izazov ne može da računa na neke proverene snage, zapravo na nekolicinu jakih aduta, ali i sa njihovim odsustvom sastav Beograđana deluje kadar da na stadionu "MCH" zadrži stoprocentan učinak u Ligi Evrope, pa ako to i uradi i osigura prolaz u narednu rundu takmičenja. Sa tim i novac, slavu, rejting i sve ostalo što ide sa ovakvim uspehom.

Elem, Stankovićeva najveća boljka za ovaj put je nedostatak igrača koji se mnogo pita na svakom terenu, na svakoj utakmici bilo u Superligi ili Evropi - Aleksandra Kataija. 

Srbobranski virtuoz ne može u ovom trenutku da bude ono što se od njega očekuje, korona je iza njega, i otud oprez kod Stankovića za kojeg je zdravlje - amin!

- Svi znamo da je imao koronu, ne oporavljaju se svi isto od korone. Kad je neko sto odsto spreman za fizički napor posle korone? Samim tim što nam je zdravlje igrača na prvom mestu, dosta analiza i kontrola radimo, on trenutno ne može da odgovori sto odsto zahtevima zbog oporavka od korone.

Dejan Stanković Foto: Marko Jovanović

Osim Kataija, Zvezda će biti lišena pomoći taličnog Milana Pavkova, ali i Dionija koji je bio bez treninga, kao i Rišaira Živkovića što je očit hendikep za napadačke težnje Beograđana u Herningu.

- Ne želimo da rizikujemo ni najmanje, on će ostati u Beogradu sa Živkovićem i on ima sličan problem, brzo se zamara, pokušavamo postepeno da ih vratimo da budu potpuno spremni. Ne želimo da rizikujemo. Uz njih će ostati i Velja Nikolić, koji je dobio jak udarac. Dioni će ići, ali ponavljam, ima samo jedan trening - poručio je Deki.

Stoga, Zvezdinih 11 bi protiv Danaca trebalo da izgleda ovako...

Borjan se vratio i ostaje neprikosnoven. Odlično je odradio posao u Lazarevcu, istina jedva je osetio da je uopšte uključen u igru usled totalne dominacije crveno-belih koji su igrali viktorije protiv Kolubare, ali je za Milana najvažnije da je opet među stativama. Samo njegova pojava u tom prostoru uliva neverovatnu sigurnost čitavom timu.

Odbrana će stajati pred njim u sastavu Rodić, Dragović, Degenek i Gobeljić, s tim da bi eventualno Degenek mogao da ustupi mesto Erakoviću imajući u vidu da je iza njega korona, pa će i ta činjenica biti ključan faktor pri sastavljanju ekipe. Ipak, čim je u putu, čim je u treningu, Degenek može i ima snage da iznese sve što se od njega očekuje, a takav je prva opcija za Dansku.

FK Crvena zvezda, sastav Ilustracija: Nikola Jovanović, Foto: MN Press

Vezni red, žila kucavica ekipe, kreće sa čvrstim Sanogom kao svojevrsnim petim defanzivcem, tvrdim i često neprelaznim. Uz njega, kao kreativnije rešenje Stanković naginje ka Krstičiću, ali se ne sme zapostaviti ni Srnić u ovoj kombinaciji. Tu je i najveća dilema Zvezdinog trenera - ko od ove dvojice da počne.

Podsećamo da je Srnić bio starter u Bugarskoj i odigrao odlično svoju ulogu, te ne bi bilo iznenađenje da i ovog puta Deki posegne za njim kao rešenjem uz Sanoga.

Ofanzivni red biće najlakše sastaviti usled nedostatka više opcija.

Kanga, Ivanić i Falko, koji je i dalje nedorečen i van ritma, pokušaće da kreiraju iza Bena, kome nije nikakav problem da se snalazi u ulozi "lažne devetke". Momak sa Komorskih Ostvra je odigrao toliko značajnih utakmica za klub, krunisao ih sjajnim partijama, pa se apsolutno nameće kao čovek od Stankovićevog najvećeg poverenja.

Šansu sa klupe, kada je reč o navali, čekaće mladi, supertalentovani Marko Lazetić, čiji je prvenac  u Lazarevcu moguće početak jed+ne velike karijere. U svakom slučaju, stručni štab ima poverenja u ovog momka, pa je realno da će ga i u Danskoj staviti na test.

Video: Zvezdin biser izveo magiju kao Mesi, izlomio kičmu cele odbrane i dao gol

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA