Sve o meču Mitjiland - Zvezda: Šta sve donosi pobeda, kako će izgledati startnih 11?

Ovo će biti prvi duel u istoriji ova dva kluba

  • 10
Mitjiland, FK Crvena zvezda

Foto ilustracija: Telegraf/Youtube/Nordic Stadiums

Fudbaleri Crvene zvezde nastavljaju svoju evropsku priču. Posle pobede u Bugarskoj, sledi možda i najbitniji duel, onaj posle kog bi Zvezda jednom nogom već mogla da bude u narednoj fazi takmičenja - radi se o meču protiv Mitjilanda.

Zvezda ove godine u Ligi Evrope igra besprekorno, četiri meča i četiri pobede, računajući i kvalifikacije. Definitivno četa Dejana Stankovića tu ne planira da stane. Put u daleku Dansku sigurno ne prija, ali navikli su "crveno-beli" na to, pošto im je ovo peta uzastopna godina u Evropi.

U susret duelu, Telegraf vam donosi nekoliko najbitnijih stvari koje biste trebali da znate pre početka same utakmice.

Kada se igra i gde je TV prenos?

 

FK Mitjiland, stadion

Stadion Mitjilanda; Printskrin: Youtube/Nordic Stadiums

Meč je na programu u četvrtak, 21. oktobra, s početkom od 18 časova i 45 minuta, a domaćin je danski klub Mitjiland. Oni igraju na stadionu „MCH arena“, u Herningu, koji prima oko 12.000 gledalaca.

Prenos ove utakmice možete pratiti na RTS 1, kao i na kanalu Arena sport 1.

Ko sudi meč?

 

Glavni sudija na ovom meču biće Izraelac Roj Rajnšrajber, koji već 11 godina sudi utakmice pod okriljem Uefe.

Ovaj arbitar poznaje srpski fudbal, pošto je već delio pravdu reprezentaciji Srbije u kvalifikacionom ciklusu za Svetsko prvenstvo u Kataru. Pored toga, on je pre četiri godine takođe sudio i Partizanu kada su igrali protiv Budućnosti iz Podgorice.

Šta Zvezdi i Srbiji ovaj meč znači po pitanju koeficijenata?

 

UEFA rang lista

Printskrin: Kassiesa.net

Zvezda je pobedom protiv Ludogoreca "otključala" UEFA bodove, pošto svaki učesnik grupne faze Lige Evrope prvo mora da odbrani 3.000 bodova. Pobedom u Bugarskoj ih je Zvezda odbranila, a dobila je 1.000 novih, te će svaka nova pobeda ili remi doneti nove bodove ovom klubu, ali i nacionalnom koeficijentu.

Zvezda je trenutno na deobi 39. mesta sa Milanom i Jang Bojsom sa 35.000 bodova, a pobedom bi mogla eventualno da pretekne Ajntraht i izjednači se sa Olimpijakosom.

Pobeda u Danskoj donosi 2.000 bodova, remi 1.000 za UEFA koeficijent, dok za nacionalni koeficijent, gde Srbija juri 12. mesto, pobeda donosi 500 bodova, a remi 250.

U kakvom raspoloženju ekipe dočekuju meč?

 

Zvezda u ovoj kategoriji ima malu prednost, pošto u meč ulaze posle jednog sjajnog trijumfa u Superligi, gde su savladali Kolubaru sa 7:1.

Osim meča protiv tima iz Lazarevca, Zvezda je i na tri utakmice pre te odnela pobede, od čega je jedna bila u Bugarskoj protiv Ludogoreca u okviru grupne faze Lige Evrope.

S druge strane, danska ekipa je remizirala u prvenstvu protiv Norsjelanda sa 2:2, što bi moglo da ih uzdrma. Pre tog meča, slavili su protiv Arhusa sa 4:0, ali su od Brage doživeli poraz u Ligi Evrope.

Zdravstveni bilten

 

Za razliku od meča sa Ludogorecom, Zvezda je u znatno boljoj situaciji, iako i sada imaju određene probleme.

Napadač Milan Pavkov je dobio pozitivan test na koronu, dok je sigurno da i Aleksandar Katai neće nastupiti protiv tima. Osim njih, Loi Dioni takođe nije 100 odsto spreman, a Rišaira Živkovića od ranije nema u sastavu, te će od klasičnih napadača Dejan Stanković na raspolaganju imati samo mladog Marka Lazetića, ali se očekuje da ulogu startnog špica zauzme El Fardu Ben.

Mitjiland takođe ima određene probleme, njihov napadač Žunior Brumado, koji je najbolji strelac danskog šampionata. Još jedan Brazilac nije u timu, Žunjinjo koji ima crveni karton će propustiti meč sa Zvezdom.

Šta kažu kladionice?

 

Svetske kladionice u ovom duelu daju minimalnu prednost ekipi domaćeg Mitjilanda, iako kvote nikad nisu bile bliže jedna drugoj.

Naime, ukoliko želite da se kladite na pobedu danskog tima, dobićete kvotu od 2.54, dok bi u slučaju da pobedi Zvezda dobili povraćaj novca uvećan za 2.85. Remi se „naplaćuje“ po kvoti od 3.36.

Očekivani sastavi

 

FK Crvena zvezda, sastav

Ilustracija: Nikola Jovanović, Foto: MN Press

Zvezda (4-2-3-1): Borjan – Gobeljić, Degenek, Dragović, Rodić – Krstičić, Sanogo – Falko, Kanga, Ivanić – Ben

Mitjiland (3-4-3): Olafson – Dalsgard, Sviatčenko, Kuls – Anderson, Kajuste, Evander, Paulinjo – Isaksen, Lind, Sisto.

Video: Pobednički tompus Terzića u Lazarevcu, zvezdin direktor s užitkom pratio crveno-bele

Bez Kataija i Pavkova Zvezda će večeras (18.45) na megdan danskom Midtjilandu, ali i na gostovanju Ludogorecu je bila oslabljena, pa je pobedila. Nova tri boda bi donela gotovo sigurno proleće u Evropi. Kvota na dvojku je 2,95, na keca 2,65, a na iks 3,20. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Midtjiland - Zvezda.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mirko

    21. oktobar 2021 | 11:39

    A koji su na tabeli tudjmanovci pitam zbog druga

  • Mire

    21. oktobar 2021 | 12:24

    Ono što znam je to da će Opajdara da pukne .

  • mire

    21. oktobar 2021 | 16:09

    jake vam utakmice..niko u evropi ne pozna nijednog igraca iz obadva tima..treca liga a ovdje se raspislai kao da igraju velikani..real partizam barsa bajern ..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA