Srbiji rastu šanse za direktno mesto u LŠ: Ukrajinci se namestili večitima "na penal"

Našoj zemlji su pogodovali porazi Šahtjora i Dinama iz Kijeva, a dodatno bi im prijalo da i Zorja u Sofiji prođe kao "bosa po trnju"

  • 5
Zvezda, Partizan, Liga Sampiona, tabela

Ilustracija: Nikola Jovanović Printskrin: Kassiesa.net

Srbija ponovo s nestrpljenjem čeka duele večitih u Evropi, pošto je san od direktnom učesniku u Ligi šampiona sve bliži. Zvezda gostuje Mitjilandu, a Partizan dočekuje Gent na svom terenu u okviru trećeg kola Lige Evrope i Lige konferencija.

Situacija se idealno otvorila za Srbiju kada je u pitanju borba za nacionalni koeficijent, pošto su poraze doživeli klubovi iz Ukrajine, koja nam je direktni konkurent za 11. mesto na tabeli, koje donosi direktno mesto u Ligi šampiona.

Šahtjor je na svom terenu doživeo debakl od 5:0 protiv Reala u Ligi šampiona, a Dinamo Kijev je poražen na gostovanju Barseloni sa 1:0, tako da glavni predstavnici Ukrajine nisu osvojili nijedan bod u ovom kolu. Jedina nada Ukrajinaca je Zorja, koja takođe nema lak posao, jer gostuje CSKA u Sofiji u Ligi konferencija, a Srbiji bi idealno bilo da Bugari tu ostvare pobedu.

Ukoliko bi Zorja izgubila, a Zvezda i Partizan pobedili, Srbija bi prišla Ukrajini na 725 bodova, što bi onda moglo da se prestigne već u narednom kolu.

U padu je i Rusija, koja je sada na 10. mestu, pa i ona postaje dostižna, a za nijansu je sada ispred njih Škotska, jer je Seltik upisao pobedu nad Ferencvarošem u Ligi Evrope. Zenit i Spartak su izgubili svoje mečeve, a nada Rusije za ovo kolo ostaje Lokomotiva iz Moskve, koja dočekuje Galatasaraj.

Srbija trenutno ima 28.875 bodova, što je dovoljno trenutno za 12. mesto. Ispred su Ukrajina sa 30.600, Rusija sa 31.682 i Škotska sa 31.700 i sve to je u granicama dostižnog za Srbiju. Iza nas je Belgija, koja ima 28.000, a opasnost preti i od Švajcarske koja ima 26.925 bodova i trenutno je 14. na tabeli.

Nacionalni koeficijent

Printskrin: Kassiesa.net

Koji rezultati bi odgovarali Srbiji u mečevima Lige Evrope i Lige konferencija?

 

Srbija pobedama večitih može da učvrsti 12. mesto, a dodatno bi joj odgovarali i porazi ekipa iz zemalja koje su nam konkurencija.

Pogledajte u nastavku i koji rezultati bi odgovarali Srbiji:

Mitjiland - Crvena zvezda (pobeda Crvene zvezde)

Partizan - Gent (pobeda Partizana)

Fenerbahče - Antverpen (pobeda Fenerbahčea)

Lokomotiva - Galatasaraj (pobeda Galatasaraja)

Vest Hem - Genk (pobeda Vest Hema)

Bazel - Omonija (pobeda Omonije)

CSKA Sofija - Zorja (pobeda CSKA Sofije)

Rendžers - Brondbi (pobeda Brondbija)

Video: Pobednički tompus Terzića u Lazarevcu, Zvezdin direktor s užitkom pratio crveno-bele

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 1000

    21. oktobar 2021 | 13:38

    Cekaj, Srbiji bi odgovarale pobede Zvezde i Partizana? Ma jel moguce to, ja mislio da nasi timovi trebaju da gube? :D

  • Baron

    21. oktobar 2021 | 13:17

    Svaka cast za clanak.

  • K

    21. oktobar 2021 | 14:21

    I sta nama znaci direktan plasman u ligu sampiona, kad u nasoj ligi realno 3 od 16 timova moze da se takmici za prvo mesto. Nasa liga je smesna i takva ce ostati uvek sve dok se klubovi ne privatizuju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA