≫ 

Zvezda prokockala prednost u Danskoj i ispustila evropsko proleće već u 3. kolu

Crveno-beli odigrali 1:1 sa Midtjilandom, strelac je bio Mirko Ivanić

Midtjiland Crvena zvezda fudbal Liga Evrope Foto: FK Crvena zvezda

Možda su dresovi za gostovanje u Danskoj bili novi, ali su navike Crvene zvezde u Ligi Evrope i dalje stare - srpski šampion vezao je 10. uzastopni meč u ovom takmičenju (ne računajući kvalifikacije) u kom nisu poraženi. Ovoga puta odigrali su 1:1 protiv Midtjilanda, iako su sredinom drugog poluvremena poveli - 1:1 (0:0)!

Strelac gola u 58. minutu bio je Mirko Ivanić, i to na asistenciju Loija Dionija koji je samo dva minuta ranije ušao na teren. Sjajno je Francuz spustio loptu glavom saigraču koji je levicom proturio Olafsonu kroz noge za veliku radost. Radost koja je trajala 20 minuta, jer je Dir u 78. iskoristio trenutak nepažnje i sačuvao svoj tim verovatno ispadanja iz LE.

Video: Zvezda vodi u Danskoj: Ivanić zatresao mrežu Midtjilanda

Video: Midtjiland izjednačio protiv Crvene zvezde: Lind u stativu, Dir popravlja

Zvezda je poslednji meč u Ligi Evrope izgubila na početku prošle sezone od Hofenhajma, da bi zatim ostali neporaženi protiv Genka, Slovana i Milana u 1/16 finala. Izabranici Dejana Stankovića su tekuću sezonu počeli sa dva trijumfa i sada imaju sedam bodova u grupi F. Bod više od Brage koja je sa 1:0 slavila protiv Ludogoreca.

Podsetimo, da je Zvezda slavila u ovom meču, i pošto Ludogorec i Midtjiland treba da igraju međusobno, jasno je da bi crveno-beli u najgorem slučaju bili treći u grupi - a to znači selidbu u 1/16 finala Lige konferencije.

Zvezda može i mora da bude zadovoljna bodom u Danskoj, pogotovo što su tamo otišli bez Milana Pavkova i Aleksandra Kataija. Kao i gledajući celokupnu situaciju u prvom poluvremenu gde su Milan Borjan i sreća pratili srpskog šampiona.

Kapiten je upisao tri odbrane, ističe se ona u 29. minutu kada je Isaksen povukao kontru i šutirao jako sa 17 metara, dok je četiri minuta kasnije Midtjiland pogodio stativu. I to kasniji strelac Dir, posle sjajnog duplog pasa sa saigračem. Međutim, lopta je plesala po gol liniji i nije ušla u mrežu.

Video: Borjan spasio Zvezdu: Spasio mrežu od torpeda Isaksena

Video: Stativa Midtjilanda: Danci nastavili sa šansama, Zvezda imala sreće

Zanimljivo, samo minut pre toga iskusni Pinone Sisto je probio po levoj strani i šutirao je jako u Borjana koji je bio siguran. Pokušao je krilni napadač da iskoristi navlažen teren, međutim, nije uspeo. Taj srediišnji deo prvog poluvremena svakako je za brigu Stankovića koji je u uvodnom delu nastavka izvršio dve promene.

Krstičić je morao u igru još od starta, zbog kartona Slavoljuba Srnića, dok je Dioni u 56. zamenio indisponiranog Filipa Falka. Mogao je Francuz da se proslavi u 90. minutu, bio je u povoljnoj situaciji da postigne gol, ali se spetljao i na kraju nije ni šutirao.

Ono za čim Zvezda može da žali jeste i Benova stativa samo minut posle primljenog gola, s tim da je Midtjiland u poslednjih 10 minuta izvršio strašan pritisak. Imali su i šanse za preokret, ali je Zvezda odbranila rezultat. A koliko je Stankoviću bilo bitno samo da ne izgubi, govori i podatak da je u međuvremenu ubacio Radovana Pankova kao trećeg štopera.

Zvezda i Midtjiland će sledeći meč igrati već za 15 dana na Marakani i crveno-beli će u slučaju trijumfa obezbediti minimum to treće mesto koje će im doneti dvomeč sa nekim drugoplasiranim timom iz LK na proleće.

FK MIDTJILAND - FK CRVENA ZVEZDA 1:1 (0:0)

(Dir 78 - Ivanić 58)

Midtjiland: Olafson, Dalsgor, Svjatčenko, Dir (Mabil 92), Anderson, Kajuste (Lind 63), Envadike, Pulinjo, Evander, Isaksen (Maroni 73), Sisto.

Crvena zvezda: Borjan, Gobeljić, Dragović, Degenek, Rodić, Sanogo, Srnić (Krstičić 46), Kanga (Pankov 82), Ivanić, Falko (Dioni 56), Ben (Gajić 95)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • jovo

    21. oktobar 2021 | 20:44

    Fali Katai ali idemo dalje.Zvezda-Srbija nikad yu🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🙏

  • Grobar 300

    21. oktobar 2021 | 20:33

    Navijao sam za Zvezdu, Dioni los, mnogo loš

  • Дража

    21. oktobar 2021 | 20:59

    Види ове гробосе што прозивају, с играју са фауном и флором и анортозисом који ни фауну не може кући да добије! 🤦‍♂️

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA