≫ 

Čuka želi pobedu pred derbi sa Partizanom, Šapić poručuje: "Zaslužujemo 3. mesto"

Štoper Brđana najavio meč sa Proleterom

  • 0
Stefan Šapić

Foto: MN Press

Posle Vojvodine, Čukaričkom će na Banovom brdu,  u razmaku od samo nedelju dana, gostovati i drugi novosadski superligaš - ekipa Proletera!

Meč je na programu od 18 časova, a u redovima Brđana se nadaju da bi i protiv Proletera mogli da stvore veliki broj šansi, kao što je to bio slučaj protiv Voše kada smo videli 14 udaraca u okvir gola.

- Iako to krajnji rezultat ne pokazuje, odigrali smo jedan od najboljih susreta ove sezone. Na kraju nismo nagrađeni pobedom, iako smatram, uz svo uvažavanje Vojvodine, da smo zaslužili sva tri boda. Jednostavno, za tako nešto nam je nedostajao još jedan pogodak – reka je zamenik kapitena Stefan Šapić pred meč sa Proleterom, pa dodao:

- Ako ponovo budemo stvorili toliki broj prilika, imaćemo velike šanse da pobedimo. Ali, ne zavaravamo se da će biti lako. Proleter je vrlo dobra ekipa, daleko bolja nego na startu prvenstva, u prilog tome idu i njihovi poslednji rezultati. Bili su pri dnu, a već su u gornjoj polovini tabele. Ne bih voleo da bilo koga izdvajam u protivničkoj ekipi, ali stranci su im zaista odlični. Pored toga, našeg bivšeg saigrača Dilana odlično poznajemo, vrlo je snažan i prilično kvalitetan, uostalom kao i svi prvotimci Proletera. Uhvatili su ritam, u dobrom su naletu, osvajaju bodove... Očekujem tvrd i kvalitetan duel na našem stadionu.

Šapić je za Čukarički odigrao 117 mečeva, a iako mu golovi nisu prioritet, postigao ih je deset.

- Dugo nisam zatresao protivničku mrežu. Ispostavilo se da sam to poslednji put učinio upravo u prethodnom duelu protiv Proletera na gostujućem terenu, u 90. minutu. Taj meč nam je u finišu prethodne sezone bio od velikog značaja, pobeda nam je mnogo značila u borbi za plasman u Evropu. Isto tako, ne zaboravljamo ni poraz na Banovom brdu u prošloj sezoni, na našem terenu pored Proletera uspevali su da pobeđuju još samo Crvena zvezda i Partizan. I to dovoljno govori o kvalitetu Novosađana. A što se golova tiče, nadam se da ću uskoro ponovo da zatresem protivničku mrežu.

Čukarički je trenutno na trećem mestu, a trijumf protiv Proletera omogućio bi belo-crnima da se tu zadrže i pred derbi susret pred Partizanom u Humskoj krajem oktobra.

- Na poziciji smo na kojoj želimo da budemo i na kraju prvenstva. Zaslužujemo treće mesto, imamo dovoljno kvaliteta, igramo dobro, trudićemo se da opet, ako je to moguće bez većih trzavica, obezbedimo plasman u Evropu. Eventualni trijumf protiv Proletera mnogo bi nam značio, trena pre svega da uspostavimo kontinuitet dobrih igara i rezultata – istakao je Šapić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA