≫ 

Partizan iz uspavanke u poraz: Gent preživeo Vujačića i slavio u Humskoj

A, mogli su crno-beli do poravnanja u samoj završnici...

Saša Zdjelar Foto: Marko Jovanović

Poražen je Partizan u Humskoj prvi put ove takmičarske sezone i to zasluženo od Genta mininalnim rezultatom - 1:0. Jedini gol za belgijski tim delo je Svena Kumsa, ali pošteno govoreći, po svemu prikazanom, gosti iz Flandrije su tokom većeg dela utakmice bili fizički nadmoćniji, imali i bolje prilike pred golom Aleksandra Popovića i, po svemu sudeći, već sad su prvim mestom u grupi B Lige konferencija obezbedili evropsko proleće.

Igra nerava, "pokazivanje mišića", odnosno fudbal koji nije bio lep za oko, ali je iziskivao dosta snage i potrošnje oba tima, uz poneku polupriliku ili priliku za gol na obe strane - tako je otprilike izgledalo prvih 45 minuta meča Partizana i Genta u Humskoj, u kojima su domaćini za nijansu bili bliže golu, no, ta jedna velika prilika Rikarda Gomeša u 21. minutu je završila zamalo pored stative.

FK Partizan - FK Gent Foto: Marko Jovanović

Ispunio je Stanojević obećanje da će na Belgijance krenuti ofanzivnije i tako je tim i odabrao, uz "osigurača" Aleksandra Šćekića, koji je trebalo da donese čvrstinu i skok na sredini terena i prilikom prekida protiv visokih i snažnih rivala. Ipak, nije sve išlo "podmazano" kao po planu, jer ni Gent u Beograd nije došao da se brani, pa su oba tima imala svoje trenutke dominacije, koji su, uistina, kratko trajali i nisu materijalizovani čak ni udarcima u okvir gola.

Borba se najviše vodila na sredini terena, gde su gosti iz Belgije, čini se bili malo konkretniji i više "na lopti", dok Partizan, posle veoma dobrog početka, nije uspevao da se nametne u nastavku prvog dela, iako je u nekoliko situacije uspeo da probije blok rivala. Međutim, u svakoj od tih situacija je završni akter bio Rikardo, koji je bio ili prespor u prijemu ili, pak, sebičan kao u pomenutoj situaciji iz 21. minuta kada ga je Menig izbacio sjajnim pasom, a napadač, umesto da proigra usamljenog Natha, odlučio da šutira slabijom nogom sa 18 metara.

FK Partizan - FK Gent Foto: Marko Jovanović

Što se Genta tiče, reko smo već da je imao loptu više u nogama, ali ne i rešenje u poslednjoj trećini terena, jer su, pre svega, štoperi Partizana odradili lavovski deo posla u nekoliko ozbiljnih situacija, a reklo bi se da ni gosti nisu imali umešnosti da okončaju neke dobre napade od kojih najbolji nije okončao Depoitr posle prodora i centaršuta Čakvetadzea (šut preko gola). Sve ostalo bilo je fizički snažno, ali napadački tanko i neubedljivo od Belgijanaca koji takođe nisu uputili nijedan udarac u okvir gola.

Ista slika i u nastavku utakmice, žestoka borba sa puno duela i fizičko preimućstvo Genta koje je gostima donosilo prevagu na terenu i situacije koje su više "mirisale" na gol. Mogli su gosti već na početku drugog dela da kazne Partizan, odnosno grešku Saše Zdjelara na sredini terena posle koje je sjajni Čakvatadze dobio pas u prostor, ali je brzopleto šutirao preko gola.

Uzvratili su crno-beli sjajnom akcijom po levom boku, gde su Obradović i Menig izigrali čuvare, ali je Natho šutirao preko prečke posle centaršuta Holanđanina po zemlji. Pojačao je čini se tada Gent gas i bivao sve opasniji iz napada u napad, pa je malo nedostajalo da Ođiđa Ofoe matira Popovića pošto je umakao defanzivcima domaćina, no, mladi golman je uspeo da ukroti taj udarac.

Ipak, u tom 58. minutu Partizan je poklekao upravo posle tog udarca,posle koga je Gent izborio korner, crno-beli loše reagovali prilikom otklanjanja opasnosti i još sporije na "drugu" loptu. Saomis je ostao sam poludesno, pogledao, namestio se, a potom pogodio Svena Kumsa na šest, sedam metara od gola - 0:1.

FK Partizan - FK Gent Foto: Marko Jovanović

Svestan da mu je tim u padu, Stanojević izvršio trostuku izmenu, poslao na teren Uroševića, Jojića i Pantića ne bi li pojačao "trku" i to je donekle urodilo plodom, međutim, crno-beli su i dalje bili nedovoljno konkretni u poslednjoj trećini, gde nisu imali nikakvu pomoć potpuno neutralisanog Rikarda. Sa druge strane Gent je često bio u kazenom prostoru, gde je Popović u nekoliko navrata bukvalno spasavao mrežu ispred ofanzivaca rivala.

U smiraju crno-beli su pojačali ritam, pokušali da izvuku makar bod i tome su bili najbliži posle strahovitog udarca Vujačića sa 35 metara, koji je "slomio" prečku, a bilo je opasno i u 90. kada je Jojićev korner pokušao da iskoristi Šćekić, no, golman Genta Bolat je bio koncentrisan tokom celog meča i sačuvao je svom timu ceo plen.

Video: Ponovo pala odbrana Radnika u Humskoj: Partizan preko Rikarda ide na 2:0

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Trangefranger

    21. oktobar 2021 | 22:38

    Belgijanci totalno tehnički nepripremljeni ne znaju za sklanjalicu i penaltizan zato i vode 1:0.bruka🤣🔥👍✌️

  • Comedy

    21. oktobar 2021 | 22:36

    Uefa da osnuje neku Mitar Mirić 2 ligu za timove ocajne kao franjevci!

  • Deki-D

    21. oktobar 2021 | 22:38

    Svaka cast igraci partizana, mogli su i 5 da prime

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA