≫ 

Šta je Zvezda donela sebi i Srbiji remijem u Danskoj? Sve smo bliži najidealnijem scenariju

Crveno-beli napravili još jedan korak napred i dodali još bodova na dosadašnji bilans Srbije i srpskih klubova na UeFA listi

  • 9
Midtjiland Crvena zvezda fudbal Liga Evrope

Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Crvene zvezde su "ispustili" pobedu u Danskoj, a bili su tako blizu...

No, nema mesta razočaranju, nema prostora za žaljenje, jer cu crveno-beli i dalje veoma blizu, baš blizu, da obezbede plasman u narednu rundu drugog po jačini evropskih takmičenja.

Zvezda je egalom sa Mitjilandom 1:1 donela mnogo toga još sebi, ali i Srbiji i srpskom fudbalu kada je reč o ukupnom koeficijentu i pozicioniranju na UEFA listi što u nadolazećim evro sezonama bitno može poboljašti položaj naših predstavnika, o čemu je već mnogo puta bilo reči.

No, idemo sada još jednom - sa novim bilansom bodova donetih iz Danske.

U finansijskom smislu, remi je Zvezdi doneo 210.000 evra, ostavio je "u igri" za prvu poziciju koja na kraju, ako se ostvari, može doneti i dodatnih 1.1 milion evra klubu sa Marakane kao nagradu i bonus.

Podsetimo, drugoplasiranom sleduje polovina te cifre, s tim da se i bonus za plasman u šesnaestinu finala Lige Evrope plaća 500.000 evra.

Midtjiland Crvena zvezda fudbal Liga Evrope

Foto: FK Crvena zvezda

Remi je Zvezdi doneo 1.000 dodatnih poena na klupskom planu, za dalji proboj na UEFA listi, ali je napravljen i pomak na planu nacionalnog koeficijenta.

Osvojeni poeni se dele sa četiri (zbog četiri kluba koje smo imali ove sezone), pa dolazimo do brojke 250 za koliko će Srbija poboljšati svoj bilans koji sa novim proračunom iznosi -  29.125.

Tako je Srbija još jače zacementirala 12. poziciju, pa je sada gotovo i matematički osigurana da godinu završi među 15 najboljih zemalja, što donosi dva mesta u kvalifikacijama za Ligu šampiona, o seyone 2023/2024.

Osim toga, sve je bliže i 11. mesto, koje donosi direktno mesto u Ligi šampiona, na kojem je sada Ukrajina, koja Srbiji sada beži 1.475 bodova, što faktički može da se stigne već za dva kola ukoliko Zvezda i Partizan nastave sa ovakvim rezultatima.

Na potezu je sada Partizan koji bi eventualnom pobedom nad Gentom mogao još više da približi Srbiju Ukrajincima na UEFA rang listi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SRB

    21. oktobar 2021 | 22:23

    Iskreno Gobeljic, Srnic, Dioni nisu za Zvezdu!.

  • samo iskreno

    21. oktobar 2021 | 21:10

    Zaradili 210k, da se doda još 60k pa da se isplati Van La Prevara!!!! E moj Zvezdane Madjioooo

  • Zvele

    21. oktobar 2021 | 23:08

    Pitaj te groblje šta su oni doneli večeras😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA