≫ 

Srbija "ukočila" na UEFA listi, Ukrajinci pobegli, Partizanov poraz nam nakačio Belgijance "za vrat"

Borba se tek zahuktava, slede ključne utakmice koje Srbiju mogu lansirati čak i na željeno 11. mesto

  • 6
Saša Zdjelar, Aleksandar Šćekić

Foto: Marko Jovanović

Najbolji srpski klubovi Crvena zvezda i Partizan malo su pokvarili stoprocentan evropski učinak koji su dosad imali, samim tim je i Srbija stagnirala u "bildovanju" UEFA koeficijenta, što su iskoristili najveći konkurenti u borbi koja je uzela maha.

Ukrajinci i Belgijanci su profitirali posle egala Zvezde sa Midtjilandom i poraza Partizana u Humskoj protiv Genta.

Upravo je neuspeh crno-belih doneo dvostruku korist Belgijancima, jer su u direktnom duelu uzeli maksimalan broj bodova (2.000 od Genta) i primakli se našoj zemlji u rangiranju, pa sada imaju 525 poena manje. Pre ove runde ta razlika je bila veća - 875 bodova.

Srećom, Genk je večeras poražen od Vest Hema (3:0), pa nije bilo bodova za Belgijance iz Londona, ali je zato Antverpen doneo još 1.000 poena posle remija sa Fenerbahčeom u Istanbulu.

Belgijanci nam opsno prete, a na UEFA listi Ukrajina je na tom važnom 11. mestu, koje garantuje pet ekipa u Evropi i jednog direktno u Ligi šampiona.

FK Partizan - FK Gent

Foto: Marko Jovanović

Srbija je trenutno 12, uvećan je zaostatak za Ukrajincima (zbog pobede Zorje protiv CSKA iz Sofije), ali ne drastično, jer su poraze pretrpele perjanice tamošnjeg fudbala, Dinamo Kijev i Šahtjor u okviru Lige šampiona.

Situacija posle ove runde, dakle, nije najsjajnija, ali Srbija i te kako ima čemu da se nada - pa i tom famoznom 11. mestu ako joj rezultati budu išli na ruku.

Naime, kako Dinamo i Šahtjor imaju teške rivale u eliti i malo je verovatno da će se usrećiti protiv velikana poput Reala i Intera, kao i Zorja sa Romom i Bodom u Ligi Konferencija, ostaje nada da će svi ukrajinski timovi biti eliminisani pre prolećnih nokaut borbi - a Zvezda i Partizan proći dalje.

Topčiderski tandem ima velike šanse da ostvari taj cilj, izgledne su šanse da svedočimo takvom scenariju, što bi značilo i juriš bez glavnih protivkandidata na UEFA bodove i preotimanje 11. pozicije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Iggy

    22. oktobar 2021 | 06:09

    Ne cujem vas glodari, gde ste svi vi koji ste juce pljuvali i ismejavali Zvezdu????

  • ...

    22. oktobar 2021 | 03:48

    ovaj partizan ni za šta nije sposoban...sve mora zvezda da uradi da bi oni igrali evropu..

  • Febo

    22. oktobar 2021 | 11:49

    Ee ,kukala nam majka kad nas(Srbiju),treba da vade franjevci

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA