≫ 

Borba Srbije za 2 tima u LŠ: Direktan plasman "u magli", ali i 13. mesto donosi mnogo

Ukoliko naša zemlja ne uspe da se domogne 11. pozicije, bilo bi dobro da onda bar ostane među 13 najboljih

  • 21
Koeficijent Zvezda i Partizan

Foto: MN Press, Kassiesa.net

Nisu Zvezda i Partizan imali veče kakvom smo se nadali u mečevima trećeg kola Lige Evrope i Lige konferencija kada je u pitanju nacionalni koeficijent, a sa druge strane nam nisu odgovarali ni rezultati drugih ekipa koje dolaze iz zemalja koje su nam konkurencija u borbi za što bolju poziciju.

Srbija je posle trećeg kola popravila bodovni saldo zahvaljujući Zvezdi, koja je zaradila 250 bodova na osnovu remija u Danskoj protiv Mitjilanda, dok Partizan zbog poraza od Genta od 1:0 nije doneo bodove.

Naša zemlja sada ima 29.125 bodova, što je i dalje dovoljno za 12. mesto.

Ipak, ostali rezultati nam takođe nisu odgovarali, pa je tako Ukrajina odmakla, jer je Zorja slavila na gostovanju protiv CSKA iz Sofije sa 1:0, a napredovala je i Belgija, koja nam se dodatno približila. Posebno je bolan poraz Partizana od Genta, pošto je to bio duel protiv direktnog rivala. Takođe, bodove je osvojio i Antverpen, koji je remizirao u Turskoj protiv Fenerbahčea sa 2:2. Situaciju nam je donekle spasio Vest Hem, koji je pobedio Genk sa 3:0 na svom terenu, i tako sprečio da nam se Belgijanci potpuno približe.

Nije nam odgovaralo ni to što je Bazel pobedio Omoniju, pa su i Švajcarci, koji su na 14. mestu, napravili korak bliže Srbiji.

Nacionalni koeficijent, UEFA

Printskrin: Kassiesa.net

Ukoliko do kraja sezone Srbija ne uspe da se domogne 11. mesta, koje donosi direktno mesto u Ligi šampiona, onda bi bilo dobro ostati među 13 najboljih, pošto u tom slučaju šampion kreće kvalifikacije za Ligu šampiona od plej-ofa i ima zagarantovanu bar Ligu Evrope, ali i oko 10 miliona evra koji su garantovani za ekipe koje igraju plej-of Lige šampiona.

Osnovni cilj, da se bude među 15 najboljih zemalja, gotovo se više ni ne dovodi u pitanje i gotovo da više ne postoji ni teoretska šansa da to mesto možemo da izgubimo.

Video: Midtjiland izjednačio protiv Crvene zvezde: Lind u stativu, Dir popravlja

I dalje je Arsenal u donjem delu tabele Premijer lige, a večeras (21.00) u goste mu dolazi Aston Vila koja takođe ne blista i ima dva vezana poraza. Kvota na keca je 2,00, na iks 3,60, na dvojku 4,00, a na 3+ 1,75. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Arsenal - Aston Vila.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    22. oktobar 2021 | 09:56

    Годинама су на грбачи Звезде и наших успеха у европи...5 година заредом групне фазе..мада, Станоје рече да га не интересује Српски коефицијент, и то поштујем, јер хр би га више интересовао...

  • Simke

    22. oktobar 2021 | 10:27

    Ovaj Partizan uvek sve pokvari.

  • Marko

    22. oktobar 2021 | 10:38

    Pa kad Partizan ne moze jedan Gent da pobedi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA